Розділ Суспільство

Рятувальники перевіряли лісокористувачів напередодні пожежонебезпечного періоду

Автор 06 квітня 2023, 13:35

Шепетівські рятувальники продовжують проводити огляди лісових масивів напередодні весняно-літнього пожежонебезпечного періоду. 5 квітня Шепетівські рятувальники здійснили огляди лісових масивів, аби впевнитися у готовності лісокористувачів району до протипожежного захисту лісів і реагування служб, у випадку виникнення лісових пожеж.

Цього разу рейдові групи фахівців ДСНС та лісівників працювали на території Білогірської, Крупецької, Шепетівської та Судилківської територіальних громад Шепетівського району.

Під час заходів, було оглянуто наявність у лісокористувачів відповідної документації, зокрема планів залучення сил і засобів, інструкцій взаємодії з підрозділами ДСНС в області, якість моніторингу та патрулювання лісових масивів, технічний стан та справність пожежної й пристосованої для гасіння пожеж техніки, комплектацію пунктів протипожежного інвентарю й спорядження, створення мінералізованих смуг, запасу паливно-мастильних матеріалів, а також встановлення шлагбаумів та профілактичних аншлагів біля лісових масивів, а також готовності та відповідних навиків персоналу у випадку виникнення загорянь.

Наприкінці заходу рятувальники нагадали про суворе дотримання правил безпеки у лісових масивах та наголосили на негайному усуненні виявлених під час огляду недоліків. Усім присутнім працівники ДСНС вручили пам’ятні листівки з переліком відповідних правил.

Шепетівське районне управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

0
репостів
0
репостів