Розділ Суспільство

Сесія міськради: земельні питання, програма енергозбереження, передача управління будинків, допомога малозабезпеченим, бюджет громади

Автор 26 грудня 2022, 12:18

22 грудня у ході чергового засідання сесії міської ради депутати розглянули 34 питання порядку денного. Про це повідомила пресслужба Шепетівської міської ради.

У блоці земельних питань розглянули проекти рішень:

  • про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою та затвердження таких проектів;
  • про припинення користування та передачу у власність земельних ділянок;
  • про укладення договорів оренди землі, продаж земельних ділянок та проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок.

Затверджено план роботи міської ради на І півріччя 2023 року. Затверджено план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2023 рік та Програму соціально-економічного розвитку Шепетівської міської територіальної громади на 2023 рік, яка визначає основні тенденції та пріоритетні завдання у наступному році, а також ключові заходи, які необхідно вжити для їх досягнення.

Шепетівська міська рада схвалила та приєдналася до європейської ініціативи «Угода мерів», яка є одним із заходів Програми підвищення енергозбереження та енергоефективності Шепетівської міської територіальної громади на 2023-2025 роки (Covenant of Mayors for Climate and Energy). На 2023 рік затверджено Програму відшкодування комунальним підприємствам витрат, які виникли за період розгляду тарифів, їх встановленням та оприлюдненням.

З метою забезпечення повноцінної реалізації прав співвласників на самостійне управління житловим будинком, відповідно до розпорядження міського голови та рішення зборів співвласників, міська рада прийняла рішення про списання з балансу КП “Житлосервіс” чотирьох багатоквартирних житлових будинків.

Рішенням сесії надано одноразову грошову допомогу малозабезпеченим мешканцям громади. Відповідно до внесених змін до бюджету громади на 2022 рік, серед іншого, буде профінансовано придбання газових конвекторів для котелень встановлених у закладах дошкільної освіти та закладах загальної середньої освіти.

Після обговорення та внесення пропозицій затверджено бюджет громади на 2023 рік.

0
репостів
0
репостів