Екс-бухгалтер лісгоспу на Шепетівщині отримав 8 років тюрми та втік за кордон

Автор 03 січня 2024, 12:31

Наприкінці року Славутський міськрайонний суд Хмельницької області визнав винним головного бухгалтера Андрія Волошина у крадіжці 314 тисяч гривень з державного бюджету. Чоловік працював на держпідприємстві «Славутський лісгосп», що на Хмельниччині. Наразі він втік за кордон і не повернув завдані Україні збитки.

У 2017 році держпідприємство «Славутський лісгосп», що на Хмельниччині, заплатило 314 тисяч гривень за 3 тисячі піддонів, які мав поставити приватний підприємець. Хоч гроші заплатили, але піддони державне підприємство не отримало.

У кінці 2023 року Славутський міськрайонний суд Хмельницької області визнав винним головного бухгалтера підприємства Андрія Волошина у крадіжці грошей з державного бюджету. Суд присудив йому 8 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з реалізацією адміністративно-господарських або адміністративно-розпорядчих функцій строком на 3 роки з конфіскацією майна, яке є його власністю, крім житла.

Андрій Волошин / Фото МВС

У вироку вказано, що Андрій Волошин працював впродовж 12 років головним бухгалтером у ДП «Славутський лісгосп». У травні 2018 року він пішов у відпустку і його замісник знайшов деякі невідповідності в бухгалтерських документах.

Виявилось, що у 2017 році це держпідприємство замовило у приватного підприємця 3 тисячі піддонів. За версією слідства, Волошин знав, що між ДП «Славутський лісгосп» не уклало офіційних угод з приватним підприємцем, тому вирішив вкрасти гроші. Чоловік підписав накладні про отримання майна підприємством, яке насправді ніхто ніколи не отримував. У результаті ДП «Славутський лісгосп» заплатило 314 тисяч гривень за піддони, яких воно не потребувало і які навіть не отримало.

Надалі Волошина звільнили з роботи, він не відшкодував завданих збитків та виїхав з України. Зараз правоохоронці оголосили його у розшук, щоб притягнути до відповідальності.

Віталій Мікула "Слідство Інфо"

0
репостів
0
репостів