Розділ Суспільство

Мер Шепетівки пояснив, чому влада вирішила під час війни організувати День міста

Автор 09 червня 2022, 15:46

12 червня у Шепетівці відбудуться заходи з нагоди Дня міста. Шепетівська міська рада оприлюднила програму заходів, котрі пройдуть у цей день. Але це викликало палкі дискусії у коментарях з приводу їх доцільності під час війни. Міський голова Шепетівки Віталій Бузиль у соцмережі пояснив, чому влада вирішила під час війни його організувати та у якому форматі він пройде.

Так, в країні - війна! Так, гинуть наші хлопці, ми втрачаємо рідних, житло, приймаємо переселенців... Значна частка підтримки ЗСУ сьогодні - це самоорганізоване українське громадянське суспільство - ми з вами. В перші тижні ми виносили з дому і з кишень все, що мали, сьогодні ж збір коштів відбувається складніше, проте відбувається.

Тож, чіткі тези, чому День міста 2022 року відбувається у такому форматі:

  1. Ми не влаштовуємо жодне масове гуляння, ми створюємо можливість для реалізації благодійних товарів і послуг, підтримуємо волонтерський рух міста. Кошти підуть на офіційний рахунок для підтримки ЗСУ.
  2. Відбудуться ігрові програми для діток і виступи танцювальних колективів. Наші діти перебувають у постійному стресі і атмосфері пригнічення, вони теж хвилюються, переживають, порушено їх звичний ритм життя, навчальний процес, тож залучити діток до психологічного розвантаження, відпочинку і обміну позитивними емоціями вважаю правильним і доречним.
  3. День міста організований з єдиною метою - збору благодійних коштів, для цього десятки підприємців консолідували зусилля і подарували місту свої товари і послуги для благодійного аукціону. Це абсолютно унікальний випадок об'єднання зусиль, чим я щиро пишаюсь! Всім персонально подякуємо після акції.
  4. Так, ми попросили освітян створити фотозони і виставити на площі для того, щоб містяни мали мотивацію відвідати захід і підтримати ЗСУ.
  5. Акція відбудеться на площі ім.Т.Г.Шевченка та на західній частині Музейної площі, де ми проводимо усі міські події.

Думаю, знайдуться ті, хто, прочитавши, скажуть - не варто нічого організовувати у такий час. Але я переконаний, поки ми маємо можливість допомагати нашій армії - ми маємо це робити абсолютно різними способами. Дякую всім за розуміння! Запрошую приєднатися до благодійних заходів.

Останнє редагування 10 червня 2022, 08:58
0
репостів
0
репостів