Розділ Спорт

Завершилася відкрита спартакіада серед військовослужбовців

Автор Олександр Мельник 01 грудня 2017, 14:42

З нагоди Дня Збройних сил України з 21 по 30 листопада 2017 року у нашому місті проходила відкрита спартакіада серед військовослужбовців. Змагання вже давно стали традиційними та з нетерпінням очікуються багатьма учасниками. 

Цього року в спартакіаді прийняли участь шість команд: в/ч А4127 (3 містечко), в/ч А2375 (5 містечко), в/ч А3730 (12 містечко), Шепетівська виправна колонія №98, команда 21 ДПРЧ ДСНС України в Хмельницькій області (простіше пожежно-рятувальна частина) та Шепетівське відділення поліції.

Команди змагалися у семи видах спорту: поштовх гирі з двох рук (гирі по 24 кг.), підтягування, шахи, перетягування канату, футзал, теніс настільний та стрільби (вправа ПМ-1).

У спартакіаді переможці визначалися в командному та в особистому заліках. Боротьба у всіх видахзмагальної програми була напруженою. В основному за перемогу в командному заліку боролися команди в/ч А3730 (минулорічний переможець) та командою ШВК№98 (багаторазовий переможець спартакіади у попередні роки).

Але все по черзі.

У поштовху гирі команди складалися з двох чоловік і за сумою раз виконання ними вправи визначалася команда-переможець. Першу перемогу в командному заліку святкувала команда в/ч А3730. Другою стала команда в/ч А4127. Третє місце посіла команда ШВК№98.

В особистому заліку у поштовху гирі призери визначалися у двох вагових категоріях: до 85 кг. та 85+ кг.

У ваговій категорії до 85 кг. переможцем став прапорщик в/ч А4127 Слєсарчук Володимир. Друге місце посів представник в/ч А3730 Кутя Віталій. Третім став представник ШВК№98 Макаришин Сергій.

У ваговій категорії 85+ кг. переміг ст.лейтенант в/ч А3730 Гюрджієв Олександр. Друге місце виборовпредставник ШВК№98 Мартинюк Євген. Третім став ст.прапорщик в/ч А2375 Василюк Руслан.

У підтягуванні на перекладені команди були представленні трьома учасниками, а перемогу знову святкувала команда в/ч А3730. Друге місце посіла команда в/ч А2375. Третьою стала команда ШВК№98.

В особистому заліку у змаганнях з підтягування переміг капітан в/ч А3730 Волколуп Дмитро. Друге місце виборов також представник в/ч А3730 Смєшко Олександр. Третє місце посів ст. солдат в/ч А2375 Микуляк Віктор.

В змаганнях з шахів в командному заліку місця розподілилися наступним чином: 1 місце – в/ч А3730, 2 місце – в/ч А4127, 3 місце – ШВК№98.

В особистому заліку в турнірі з шахів переможцем став представник ШВК№98 Лугіна Сергій. Друге місце посів майор в/ч А3730 Орлач Руслан. Третім став минулорічний переможець прапорщик в/ч А4127 Шевченко Юрій.

Змагання з перетягування канату, можливо, певним чином стали переломними для визначення переможця у загальному заліку спартакіади. За рахунок перемоги над своїм основним конкурентом в очному протистоянні першу свою командну перемогу здобула команда ШВК№98, тоді як команда в/ч А3730 посіла друге місце. Третьою стала команда в/ч А2375.

В турнірі з футзалу вже багато років поспіль не має рівних команді ШВК №98, яка і святкувала свою другу перемогу в командному заліку у спартакіаді. Друге місце в футзалі посіла команда Шепетівського відділення поліції. Третє місце виборола команда в/ч А3730.

У турнірі з настільного тенісу від кожної команди змагалися по двоє представників. В підсумкубеззаперечну перемогу у даному виді програми святкувала команда в/ч А4127. Другою стала командаШВК№98. Третє місце посіла команда в/ч А2375.

В особистому заліку перше місце виборов солдат в/ч А2375 Нестерук Сергій. Друге місце посів представник в/ч А4127 ст.прапорщик Войтюк Руслан. Третє місце посів підполковник в/ч А4127 Мудрак Богдан.

В змаганнях зі стрільб (вправа ПМ-1) від кожної команди змагалися по чотири учасники, які у 10 залікових пострілах мали продемонструвати свої вміння у стрільбі на відстань 25 метрів.

Перше місце у змаганні зі стрільб впевнено виборола команда в/ч А4127. Наперед зазначу, що в особистому заліку всі призові місця здобули представники саме цієї команди.

Перед заключними і, як виявилося, вирішальними для командного заліку змаганнями зі стрільб (вправа ПМ-1) боротьбу за загальну перемогу у спартакіаді продовжували команди в/ч А3730 та ШВК№98. Команда в/ч А3730 була у вигіднішому становищі: їм для досягнення загальної перемоги можна було посісти у змаганнях зі стрільб місце на одне нижче місця, що зайняла б команда ШВК№98. Але не були б змагання змаганнями, якщо б все не вирішилося в останній момент - для когось драматичний, а для когось щасливий.

Перед заключними стрільбами останньої команди Шепетівського відділення поліції ситуація в загальному командному заліку вигідно складалася для команди в/ч А3730. Вони лише на 21 очко настріляли менше від ШВК№98 і в командному заліку зі стрільб йшли прямо за ШВК№98, що забезпечувало їм загальну командну перемогу у спартакіаді. Ймовірність того, що Шепетівське відділення поліції, команда, яка зазвичай посідає найвищі місця у даній дисципліні, відстріляється таким чином, що пропустить вперед команду ШВК№98 та відкине назад команду в/ч А3730 була дуже низькою.  Але, нажаль для в/ч А3730 та на радість ШВК№98, саме так і сталося.

В підсумку ШВК№98 до загальної перемоги додала ще друге місце у стрільбах. Третьою у стрільбах стала команда Шепетівського відділення поліції. 

В особистому заліку зі стрільб перемогу виборола одна з двох представниць кращої половини людства Яцина Ірина, яка набрала 93 очка зі 100 можливих. Друге місце також з 93 очками, але гіршим результатом після перестрілки, посів Пінчаківський Юрій. Третім з 90 очками став Бородій Андрій. Як вже зазначалося, усі представники в/ч А4127.

Отже, в загальному заліку у спартакіаді перемогу святкувала команда ШВК№98. Друге місце, відставшилише на одне очко, посіла команда в/ч А3730. Третьою, як і в минулому році, стала команда в/ч А4127.

Змагання організовано та проведено спільно управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Шепетівської міської ради та Шепетівським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» в партнерстві з ГО «Інститут солідарності громад Романа Мацоли».

Призери у всіх видах змагань в особистому заліку нагородженні грамотами та медалями управління.Команди-переможці змагань в футзалі та перетягуванні канату, команди-призери в загальному залікунагородженні кубками управління та центру. Також в особистому та командному заліках призери були відзначені призами від ГО «Інститут солідарності громад Романа Мацоли».

Організатори заходу дякують Шепетівському відділенню поліції, в/ч А4127, НВК№1, ДЮСШ та всім небайдужим, які надали допомогу у проведенні даного заходу.

0
репостів
0
репостів