Розділ Спорт

Житель Шепетівщини проведе за ґратами 17 років за замах на вбивство співмешканки та вбивство її сина

17 років ув’язнення за замах на вбивство колишньої співмешканки, вбивство її сина та незаконне носіння холодної зброї – таке рішення Славутського міськрайонного суду підтримав ХАС. Змінити вирок в частині призначеного покарання просили й потерпіла, й обвинувачений та його захисник: жінка наполягала на довічному, захист – на зменшенні строку за ґратами. Але суддівська колегія відхилила усі три апеляційні скарги. 

Трагедія сталась 19 травня у с. Старий Кривин. Чоловік посеред ночі прийшов на подвір’я своєї колишньої співмешканки, прихопивши з собою мисливського ножа. 

Дочекавшись коли 44-річна жінка вийде з будинку, зловмисник сильно побив її та наніс удар ножем у груди. На крики з помешкання вибіг син пораненої і кинувся захищати матір. У ході боротьби нападник заподіяв 22-річному хлопцеві несумісні з життям ножові поранення. Він помер на місці події, а підозрюваний кинувся тікати на власному авто.

Сусіди родини викликали поліцію та медиків. Жінку у важкому стані доправили до лікарні. Негідника розшукали та затримали правоохоронці протягом 12 годин та взяли під варту.

За замах на вбивство колишньої співмешканки, вбивство її сина та незаконне носіння холодної зброї місцевий суд остаточно покарав раніше судимого уродженця Славутчини 17-ма роками позбавлення волі.

Для 47-річного чоловіка сімнадцятирічне ув’язнення означає довічне, так вважає його захисник. Скоротити тюремний строк бодай на кілька років — головне прохання апеляційних скарг захисту.

За словами адвоката, чоловік заслуговує на м’якше покарання, бо сприяв розкриттю злочинів та розкаявся. У щирості каяття запевнив і сам підсудний.

«Я наполягаю на довічному», — каже жінка, яка мало не загинула від його рук сама та втратила єдиного сина.

Незадовго до трагедії співмешканець, що був на іспитовому строкові, побив жінку та, аби не потрапити до тюрми, силою змусив її забрати заяву з поліції.

«Він посадив її до автомобіля, вивіз у безлюдне місце, а саме у поле. Далі відкрив газовий балон, де був газ, і погрожував спалити її разом із автомобілем», — каже адвокат потерпілої.

Прокурор жодну з апеляційних скарг не підтримала, бо вважає, що обвинувачений отримав справедливе покарання. На думку апеляційного суду, усе на що зауважують апелянти, суд першої інстанції вже взяв до уваги, коли призначав покарання. Тому підстав змінювати чи скасовувати вирок немає.

Відео

0
репостів
0
репостів