Розділ Події

На Шепетівщині перевірять стан військового обліку, у РВА відбулась нарада щодо мобілізації

Автор 09 лютого 2024, 14:50

9 лютого 2024 року у Шепетівській районній військовій адміністрації під керівництвом начальника РВА Олексія Глушакова за участю начальника Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковника Сергія Царука та голів територіальних громад району відбулась нарада щодо проведення заходів із мобілізації людських і транспортних ресурсів.

Під час наради Олексій Глушаков наголосив на необхідності посиленого контролю за доукомплектуванням Збройних Сил України.

«Мобілізація є важливою складовою національної безпеки. Виконання завдань дозволить ефективно сформувати та доукомплектувати боєздатні Збройні Сили України, аби вони й надалі могли захищати країну від агресора», – зазначив Олексій Глушаков.

Начальник Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Сергій Царук інформував присутніх щодо актуальних планових завдань з проведення мобілізації.

За підсумками наради було поставлено конкретні завдання та надано ряд доручень щодо удосконалення проведення заходів мобілізації людських і транспортних ресурсів на території Шепетівського району.

Варто зазначити, що перший заступник голови Хмельницької ОВА Сергій Тюрін 31 січня видав розпорядження про утворення комісії з перевірок стану військового обліку в державних органах, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях, розташованих на території області.

Згідно розпорядження, перевірки стану військово обліку стартують з березня у Хмельницькому, з травня – Хмельницькому районі, з серпня – Кам’янець-Подільському районі, з червня – Шепетівському районі. Всі перевірки мають завершитись до жовтня.

Крім цього, керівник області рекомендував поліції забезпечити тісну взаємодію з ТЦК щодо розшуку, адміністративного затримання і доставки до центрів комплектування громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку. Також поліція має направляти до ТЦК дані про випадки виявлення громадян, які не перебувають, але повинні перебувати на військовому обліку.

Розпорядження прикріплюємо під новиною.

Останнє редагування 09 лютого 2024, 15:01
0
репостів
0
репостів