Розділ Події

На Хмельниччині вчились реагувати на блекаути та інші надзвичайні ситуації під час зими

Сьогодні на Хмельниччині відбулися командно-штабні навчання підрозділів МВС з реагування на надзвичайні ситуації. Відповідні навчання пройшли з профільними підрозділами ОВА, органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ, спеціалізованими службами цивільного захисту, установами, організаціями Хмельницької області, територіальними органами та підрозділами системи МВС щодо організації взаємодії під час попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у зимовий період.

Як зауважив Сергій Тюрін, командно-штабні навчання надзвичайно важливі для того, щоб відпрацювати усі необхідні алгоритми дій, передбачені для випадків кризових, аварійних ситуацій.

“Хочу наголосити, що ключову роль у підтримці безпекової ситуації в області, а особливо в зимовий період, визначають попереджувальні заходи, спрямовані на забезпечення своєчасного реагування на надзвичайні ситуації. Зокрема, якісна обробка доріг відповідними матеріалами, створення аварійного запасу технічного обладнання, пально-мастильних ресурсів чи профілактичні відключення електроживлення у комунально-енергетичних господарствах в комплексі дадуть максимально ефективний результат,” – наголосив посадовець.

Так, в ході навчань служби відпрацювали алгоритм дій під час виникнення різних надзвичайних ситуацій. Зокрема, погіршення погодних умов з ускладненням дорожнього руху, аварії на об’єктах критичної інфраструктури, що можуть передувати повному блекауту.

Також моделювалися ситуації в умовах повномасштабного російського вторгнення на територію України. В області відпрацювали такі дії на одному з об’єктів критичної інфраструктури.

На місцях виникнення умовної надзвичайної ситуації працював регіональний штаб для координації дій всіх служб на регіональному та місцевому рівнях. Узгоджувався алгоритм інформування населення про ускладнення погодних умов, загрози воєнного характеру з використанням спеціальної техніки з гучномовцями. Відпрацьовувалося надання допомоги постраждалому населенню, у тому числі у Пунктах незламності та пунктах обігріву під час ускладнення погодних умов на автошляхах.

Підсумовуючи, учасники заслухали звіти представників профільних підрозділів ОВА та комунальних служб області, щодо забезпечення усіма необхідними ресурсами для повного проходження зимового періоду, а також для реагування на надзвичайні ситуації.

Принагідно, Сергій Тюрін оглянув спецтехніку, призначену для ліквідацій наслідків таких ситуацій, а також спеціалізовані машини підрозділу зі знешкодження вибухових пристроїв та мін.

Хмельницька ОВА

Останнє редагування 20 грудня 2023, 21:39

Відео

0
репостів
0
репостів