Розділ Події

На Шепетівщині до ПЦУ остаточно перейшла ще одна релігійна громада

Автор 20 грудня 2023, 12:20

19 грудня 2023 року у селі Пліщин Шепетівської територіальної громади сталася історична подія - жителі громади остаточно позбулися московського патріархату. Про це повідомив Благочинний Шепетівського округу у Хмельницькій Єпархії ПЦУ Василь Павлюк.

За словами отця, парафіяни виготовили документи про зміну підлеглості, приєднавшись до Православної Церкви України. Вперше громада разом із духовенством Шепетівського благочиння помолились у храмі св. Івана Богослова рідною українською мовою.

"Нагадую, що 10 квітня громада організувала збори про приєднання до Православної Церкви України. Слава Ісусу Христу! Слава Україні! Слава ЗСУ!" - написав у соцмережах Василь Павлюк.

У квітні 2023 року пліщинці збиралися у Будинку культури, щоб провести голосування. Тоді присутні на зборах одноголосно підтримали рішення приєднатися до ПЦУ. Відтак Шепетівське благочиння ПЦУ поповнилося ще однією парафією. Незадовго до цього рішенням позачергової сесії Шепетівської міської ради було припинено право користування земельними ділянками для 7 релігійних організацій УПЦ МП. Серед них й Свято-Іоано-Богословський храм у селі Пліщин.

0
репостів
0
репостів