Розділ Події

На Шепетівщині прощались із снайпером Прокопченко Олександром Леонідовичем

Автор 10 листопада 2023, 21:32

Сьогодні, 10 листопада, зі сльозами на очах, скорботою і болем жителі Берездівської та Славутської громади віддали шану справжньому патріоту, хороброму воїну, який боровся за нашу Батьківщину до останнього подиху - Прокопченку Олександру Леонідовичу.

Народився Олександр 04 грудня 2001 року в селі Берездів Славутського району.

З  2008 по 2017 рік навчався у загальноосвітній школі № 1 м. Славута.

Далі, у період з 2017 по 2020 рік, здобував освіту у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Славутський професійний ліцей» за спеціальністю слюсар-газозварювальник.

До повномасштабного вторгнення, з 2021 по 2022 рік, працював у товаристві з обмеженою відповідальністю «Аква-Родос» на посаді пакувальника-укладальника.

З 4 січня 2023 року був прийнятий на військову службу за контрактом. Після військової підготовки в Іспанії, приєднався до лав 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Службу проходив на посаді снайпера в/ч А3029.

Попри поранення, пройшов реабілітацію та повернувся на захист нашої Батьківщини.

Солдат Олександр Прокопченко загинув 3 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області, від численних осколкових поранень.

У Героя залишилися батьки, сестра та брат.

Олександр був щирою, веселою, життєрадісною людиною, люблячим сином, братом, надійним другом, побратимом та гордістю держави. Любив футбол, велоспорт. Цінував життя і мав на нього чимало планів… Та клята війна нещадно його відібрала…

Громадське прощання з українським Героєм відбулося у міському Палаці культури. Поховали Олександра у селі Берездів з усіма військовими почестями.

Жодними словами не вгамувати пекучий біль і не загоїти рани в душі від непоправної втрати. Світлий спомин про мужнього воїна, вдячність за його подвиг, назавжди житиме в наших серцях.

Слава Україні! Героям слава!

0
репостів
0
репостів