Розділ Події

Сьогодні у трьох громадах Шепетівщини навіки прощалися із воїнами-захисниками

Автор 06 жовтня 2023, 19:20

За кожен метр звільненої землі Україна платить надвисоку ціну. Жорстока війна розв'язана російським ворогом забирає найдорожче - хоробрих захисників, які ризикують своїм здоров'ям і життям, залишаючи свої родини і домівки, щоб захистити свободу і незалежність нашої держави. Сьогодні у трьох громадах Шепетівщини навіки прощалися із воїнами-захисниками.

Денисюк Дмитро Вікторович

В Крупецькій територіальній громаді провели в останню дорогу Героя - Денисюка Дмитра Вікторовича. Він відстоював свободу власної держави. Та на жаль ,не повернувся живим з поля бою російсько - української війни.

Заступник командира механізованої роти механізованого батальйону військової частини А4699, начальник служби пожежної безпеки військової частини А2678,капітан Денисюк Дмитро, 27.09.2023 р. героїчно загинув під час виконання бойового завдання, виконуючи обов’язок військової служби та захищаючи Батьківщину на запоріжському напрямку біля населеного пункту Роботино.

Проводжали Дмитра сотні людей. Рідні,близькі, знайомі,друзі, побратими прийшли віддати шану Герою.

Море квітів і сльози в очах в усіх присутніх.... Пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях. Щиро співчуваємо рідним та близьким Героя, який віддав своє життя за Україну. Вічна пам’ять Герою! Слава Україні!

Романюк Леонід Олексійович

Сьогодні Ямпільська громада навіки попрощалася з воїном-захисником Леонідом Олексійовичем Романюком, який проходив військову службу як стрілець-помічник гранатометника десантно-штурмового батальйону.

Леонід мужньо виконував військовий обов’язок захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. Життя Героя трагічно обірвалося 07 вересня 2023 року, всього через три дні після 44-річчя (народився Герой 04 вересня 1979 року).

Прощалися з Воїном у двох громадах: Білогірській, де Леонід проживав останніх десять років, та у селі Тихомель Ямпільської громади, що є маленькою батьківщиною Героя.

Зі словами скорботи під час поховальної церемонії звернувся до рідних Леоніда благочинний Олександр Теравський наголосивши, що найвищий вияв людської любові – віддати життя захищаючи ближнього свого. І хоч зараз уся родина перебуває у глибокому горі, та все ж таки вони мають чим пишатися, адже у їхній родині жив Герой, який віддав життя за майбутнє, за правду, за свободу, за Україну!

Ямпільський селищний голова Василь Кордонець зі словами підтримки звернувся до рідних і близьких полеглого Воїна. У своїй промові він підмітив, що колись, у період свого вчителювання, Леонід був його учнем і запам’ятався як добра, чуйна, життєрадісна, працелюбна людина. Сьогодні, за словами очільника громади, Україна переживає страшну трагедію, коли порушуються основні закони природи: вчителі хоронять учнів, батьки – дітей, старші люди – молодь.

Начальник відділу обліку та мобілізаційної роботи четвертого відділу Шепетівського РТЦК та СП Олександр Печений нагадав, що головне завдання ЗСУ – це оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності, а завдання майбутніх поколінь – берегти і поважати пам'ять про Героїв, які віддали своє життя за незалежність України!

Поховали Героя з усіма почестями під залпи почесної варти та Державний Гімн України у виконанні військового оркестру. Матері Леоніда вручено Прапор України, яким була вкрита труна.

Висловлюємо щирі співчуття родині, близьким людям, друзям, побратимам Воїна! Нехай Господь допоможе пережити біль непоправної втрати.

Вічна пам'ять і шана Захиснику України!

Герої не вмирають…

Останнє редагування 06 жовтня 2023, 19:35
0
репостів
0
репостів