Розділ Події

З молодим командиром Юрієм Борисюком прощалися у Рівному, поховали на Шепетівщині

Автор 20 вересня 2023, 16:49

20 вересня 2023 року у Судилківській громаді зі скорботою та болем у душі в останню земну дорогу провели Захисника рідної землі, Героя України, молодого командира аеромобільного відділення аеромобільного взводу аеромобільної роти аеромобільного батальйону однієї з військових частин Борисюка Юрія Івановича.

Юрій Борисюк народився 27 грудня 1990 року у селі Серединці, був найменшим з трьох дітей у сім’ї. Навчався у місцевій школі, зростав доброзичливим, щирим, ввічливим, відповідальним юнаком.

Після закінчення Серединецької школи вступив до Рівненського національного університету водного господарства, здобув спеціальність інженера. Після здобуття вищої освіти багато працював.

На Рівненщині, зустрів свою долю, дружину Юлію. У подружжя народився синочок. Молода сім’я щасливо проживала у місті Рівне…

27 червня 2023 року Юрій Борисюк був призваний Рівненським ТЦК та СП на військову службу. Юрій пройшов навчання в Англії, був хорошим стрільцем. Після проходження навчання за кордоном повинен був бути тиждень навчання у Кривому Розі, але там разом з побратимами пробули чотири дні і їх направили захищати кордони рідної країни на Донеччині.

«В одній з розмов Юрій говорив про все пекло, яке він там бачив і його бажанням було — не загинути на 5-річчя сина, 2 вересня. Він знав та розумів, як мені важко одній з дитиною. Але постійно повторював, що тепер, доки його немає поруч, я маю бути сильною, маю боротися за нас двох», - розповідає дружина Юлія.

Загинув Юрій Іванович Борисюк 13 вересня 2023 року внаслідок мінометного обстрілу противником в одному з населених пунктів на Донеччині. Йому назавжди 32…Невимовний жаль, пекучий біль. Клята війна обірвала молоде життя, мрії та плани, забрала в матері люблячого сина, у дружини люблячого чоловіка, у маленького синочка – люблячого татка. Вірний син України, справжній патріот, великий життєлюб, сміливий, відважний воїн, надійний побратим до останнього подиху виконував свій священний обовʼязок - захищав рідну землю від російського окупанта.

Провести Захисника до місця останнього спочинку прийшли військовослужбовці, представники місцевої влади, жителі громади, друзі, однокласники і всі, хто знав Юрія. Односельці зустріли воїна та провели в останню дорогу «живим коридором» Шани. Зранку прощання з Героєм відбулося на Майдані Незалежності в м.Рівне.

Поховали Юрія Борисюка в рідному селі Серединці з усіма військовими почестями.

Розділяємо горе родини, низько схиляємо голови у глибокій скорботі перед вічною і світлою памʼяттю Героя України.

Світлий спомин про мужнього Захисника України Ю.І.Борисюка назавжди залишиться в наших серцях. Він наближав нашу Перемогу!

Вічна пам’ять Герою України…

Судилківська громада

Останнє редагування 20 вересня 2023, 16:52
0
репостів
0
репостів