Розділ Події

Шепетівська громада провела в останню земну дорогу молодшого сержанта Юрія Несваволя

Автор 26 червня 2023, 17:00

Сьогодні у Шепетівці на площі імені Тараса Шевченка відбулося прощання з молодшим сержантом Юрієм Івановичем Несваволею. Про сумну подію повідомили у пресслужбі Шепетівської міської ради.

19 червня 2023 року на території Луганщини, внаслідок обстрілу противником зі ствольної артилерії вогневої позиції, загинув в бою наш земляк, шепетівчанин, молодший сержант Несваволь Юрій Іванович, оператор протитанкового відділення ФАГОТ протитанкового взводу роти вогневої підтримки, отримавши множинні осколкові поранення, не сумісні з життям.

Юрій Несваволь народився у Шепетівці 15 липня  1978 року. У 1985 році пішов до першого класу Шепетівської загально – освітньої школи №7 імені Натана Рибака. В старших класах юнак перейшов навчатися до школи-ліцею, після закінчення якої здобував професію зварювальника у Шепетівському  професійному ліцеї.

Коли Юрію було 18, а його молодшій сестрі – 16 років, вони втратили маму. Юрій на той час служив в лавах ЗСУ, був надійною опорою сестрі. Він завжди знаходив потрібні слова, щоб підтримати сестру, підбадьорити та вселити впевненість.

Після повернення з строкової служби, Юрій Іванович працював у Шепетівській виправній колонії №98, а потім в Шепетівському лісовому господарстві.

У Юрія Несваволя залишилася згорьована сім’я: дружина – Тетяна, дочка Віка – 18 років та син Віталій – 19 років. Родина згадує Юрія як спокійного, врівноваженого, доброго та люблячого.

З перших днів повномасштабного вторгнення Юрій, під час мобілізації, був  призваний на військову службу оператором протитанкового відділення ФАГОТ протитанкового взводу роти  вогневої підтримки.

Побратими пам’ятатимуть загиблого воїна як людину з великим серцем та щирою, доброю душею. Вони завжди зверталися до нього за порадами, він як ніхто інший досконало знав весь особовий склад.

Щирі співчуття близьким і рідним!

Слава Україні!

Героям слава!

Останнє редагування 26 червня 2023, 17:07
0
репостів
0
репостів