Розділ Події

Не без сутичок у Свято-Михайлівському Соборі вперше відслужили молебень українською

Напередодні Вербної неділі рішуче налаштована громада Шепетівки вирішила поставити крапку в протистоянні навколо Свято-Михайлівського Собору. Сьогодні тут нарешті вперше відслужили молебень українською мовою. Однак потрапити всередину храму вдалося не одразу.

Попри рішення громади 7 травня 2022 року про перехід собору в лоно ПЦУ, представники московського патріархату всіляко перешкоджали передачі ключів від храму. Тому сьогодні о 15:00 шепетівчани прийшли підтвердити свій вибір.

Біля церкви зібралась велика кількість містян. Спочатку собор був зачинений, і громаду туди не пускали. Однак, врешті-решт, фактично штурмом громаді вдалося зайти всередину і приєднати Свято-Михайлівський кафедральний собор до ПЦУ.

В собор внесли синьо-жовті прапори, а вже за деякий час розпочався молебень з молитви «Царю Небесний». По завершенні молебеню до людей звернувся благочинний Василь Павлюк та привітав із такою визначною подією — входженням у храм. 

Також у храмі присутні заспівали славня України та церковний гімн України «Боже великий, єдиний».

По завершенні отець Василь Гетьман оголосив, що завтра, 9 квітня, — Вхід Господній у Єрусалим (Вербна неділя) — у соборі відбудеться богослужіння, запрошуються усі.

Вже згодом зʼясувалось, що з собору представники УПЦ МП познімали деякі ікони, престол фактично пустий, ще й дзвіниця порожня.

Останнє редагування 09 квітня 2023, 20:44

Відео

0
репостів
0
репостів