На Шепетівщині відбулись Шевченківські читання

Автор 22 лютого 2020, 07:36

20 лютого 2020 року на базі РМК відбулися Шевченківські читання «Літопис шани і любові». Про це повідомило Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шепетівської РДА.

Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса ШевченкаПоезія Пророка є насправді світовим культурним явищем, що надихає читачів з усієї планети, адже геніальні рядки адресовані всьому людству і знаходять відгук у серцях.

Учні закладів загальної середньої освіти району продемонстрували не лише красу голосу, а й тривалу пам’ять. Вони зуміли відтворити глибину авторської душі, відчуття ритмомелодики поезії. Музичне оформлення було підібрано до декламованих поезій як засіб підсилення мотиву та настрою. Книжкові слова ожили і перетворилися у творчість, що створило атмосферу Шевченківських читань із глибиною занурення в епоху поета та паралеллю із сучасністю.

Кращими читцями цьогоріч визнано учениць Корчицького НВК Лукашук Іванну та Василюк Вікторію, які будуть представляти Шепетівський район на обласному етапі конкурсу.

Останнє редагування 22 лютого 2020, 00:41
0
репостів
0
репостів