Шепетівські випускники шкіл обирали майбутні професії

Автор 06 жовтня 2019, 00:47

27 вересня 2019 року спеціалістами Шепетівська міськрайонна філія Хмельницького обласного центру зайнятості організовано і проведено інтерактивний профорієнтаційний захід «Подорож в світ професій»  в приміщенні Шепетівського міського будинку культури.

Основною метою заходу була можливість зорієнтувати майбутніх випускників загальноосвітніх шкіл у виборі професії, допомогти обрати життєвий шлях, показати важливість правильного вибору конкурентоспроможної професії на ринку праці, розібратися у власних інтересах, можливостях та нахилах.

Фахівці служби зайнятості ознайомили школярів з професіями, які користуються попитом на сучасному ринку праці, з формулою правильного вибору фаху та помилками, які можуть трапитись при виборі професійного майбутнього.

Заступник директора Шепетівська міськрайонна філія Хмельницького обласного центру зайнятості Тамара Каштан наголосила на важливості вибору професії, адже відомо, що коли людина працює із задоволенням, вона не помічає часу і втоми. А невірно вибраний в юності шлях в подальшому може призвести до розчарування.

На заході майбутні абітурієнти дізналися про умови вступу, перелік спеціальностей (професій) та організацію навчання у різних навчальних закладах області та України. Школярі отримали індивідуальну професійну консультацію щодо вибору професії з використанням профдіагностики та рекомендації спеціалістів з професійної орієнтації і профнавчання.

Атмосфера заходу була захопливою і доброзичливою. В даному заході взяли участь 550 учнів ЗОШ міста та району.

Шепетівська міськрайонна філія Хмельницького обласного центру зайнятості

0
репостів
0
репостів