У школі загиблого воїна вшановували його пам'ять

Автор 22 вересня 2017, 13:23

У Шепетівськіій ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 відбулась лінійка-реквієм до дня народження випускника школи Ігоря Ляшенка. Про це повідомили на сайті освітнього закладу. Полковник Збройних Сил України загинув під час виконання військового обов’язку на сході України віддав своє життя, увійшовши в безсмертя.

На подвір’ї  його рідної школи були присутні його батьки, діти , вчителі та учні закладу.  Біля меморіальної дошки хвилиною мовчання вшанували пам'ять героя-земляка, поклали живі квіти, запалили свічки, помолились за його світлу душу.

Зі словами невичерпного смутку до присутніх звернулася директор школи  Банкова Л.О., яка сказала: «Надзвичайно важко стояти біля меморіальної дошки нашого випускника  та дивитися у вічі батькам, які втратили свого сина. Ми завжди пам’ятатимемо тих, хто загинув за Україну, за наше мирне щасливе життя. І віримо в те, що з такими патріотами наша країна буде вільною і мирною державою. Вічна пам’ять загиблим нашим героям!».

З метою виховання патріотичної свідомості на прикладі подвигу героя , у цей день також було проведено години спілкування для учнів 1-11 класів «Хоробре серце нашого випускника» , турнір з баскетболу  між учнями 10 та 11 класу, екскурсії шкільним музеєм для учнів 5-7 класів.

Учні з гордістю зачитали деякі факти з життя Ігоря та спогади побратимів комбата, які згадують: «Ігор був людиною з великої літери - героєм. Завжди виконував і досягав своїх цілей. Ми з ним пройшли дуже багато полігонів, за свою сумлінну службу отримав чимало нагород та медалей. Його ми любили і шанували. Ігор завжди допомагав і навчав. Був лідером нашої частини, ніколи не ховався за спинами, а був на передовій».

«Він першим з бригади пішов на виконання бойового завдання, першим вступив у бій і першим з бригади взяв цей бій на себе. Такі люди, як він, не вмирають, вони стають легендою», - так сказав на похоронах комбата полковник А.Шевченко.

Пам'ять про Ігоря Ляшенка – шепетівчанина, який поклав життя за мирне небо над нашою головою, завжди буде жити в наших серцях. 

Останнє редагування 22 вересня 2017, 13:46
0
репостів
0
репостів