На Шепетівщині пройшли заходи з нагоди Міжнародного дня лісу

Автор 22 березня 2017, 20:16
Щорічно 21 березня  в усьому світі відзначають Міжнародний день лісу.Однією з найважливіших екологічних проблем, які сьогодні стоять перед людством, є відновлення, збереження лісів від вирубування, пожеж, незаконної вирубки, природних катастроф, впливу комах-шкідників, хвороб та інших причин, що значно зменшують лісистість планети.Хоча в Україні лісистість щороку збільшується, громадськість не стоїть осторонь міжнародних ініціатив. На Шепетівщині теж активно долучаються до цих ініціатив.

Для привернення уваги до проблем збереження лісів, інформування про значимість лісових екосистем працівники Шепетівського лісгоспу цими днями провели різноманітні заходи із залученням учнівської молоді.Зокрема, в навчальних закладах проведено уроки, семінари на тему «Ліс – наше майбутнє». Представники учнівських лісництв  виготовляли шпаківні, які  розвішають до Дня птахів (1 квітня).

А 21 березня лісівники разом зі школярами, громадськістю розпочали загальноукраїнську акцію «Майбутнє лісу в твоїх руках». Так, у Полонському лісництві вартові зелених шат разом з учнями Полонської загальноосвітньої школи № 3 посадили три гектари сосни. Акція буде тривати до Дня довкілля, 16 квітня. Шепетівські лісівники разом із громадськістю, школярами садитимуть ліс, прибиратимуть лісові зони відпочинку, береги річок. Кожен бажаючий може долучитися до збереження лісів нашої країни, озеленення свого населеного пункту.
Прес-служба Шепетівського лісгоспу.
0
репостів
0
репостів