Шепетівська ЗОШ №1 облаштувала укриття за 450 тис грн благодійних коштів

Автор 24 травня 2023, 21:30

Укриття Шепетівській ЗОШ №1 вже дає прихисток 285 школярам під час повітряних тривог. А це означає, що учні змогли повернутись на офлайн-навчання та улюблених занять: 3D-моделювання, робототехніки, мікроскопії та шкільного телебачення «Free Time».

Це стало кожливо завждяки KSE Foundation, яка облаштовує укриття навчальних закладів у межах загальнонаціональної кампанії «Безпечна освіта». Сьогодні 24 школи по всій Україні вже отримали сховища. Сотні учнів школи, серед яких 16 переселенців з Чорнобаївки, Маріуполя, Бучі, Волновахи та Бердянська, тепер мають зручне та комфортне укриття. Його облаштування було важливим не лише для безпеки школярів, але і для їхнього навчання – наявність сховища дозволила відновити в школі офлайн-заняття.

Як повідомляє директор школи Наталія Собчук, вдалося залучили більше 450 тис грн грантових коштів.

Якийсь час ми спокійно навчалися, без тривог. Сьогодні ж звук повітряної тривоги наказав дітям спускатися в укриття. І вже там дописували, підбивали підсумки вивченого, домальовували, гралися.

В ЗОШ №1 вдалося цього року облаштувати 2 укриття: в старшій школі – до 50 чоловік (кошти бюджету міста – 190 тис), друге – в початкових класах «Дзвіночка», спочатку і тут дозволили до 50 чол, (кошти бюджету міста – 50 тис). 

Та дітей, які бажають навчатися, спілкуватися, розвиватися, перебуваючи у школі, набагато більше. Тож педагогічний колектив шукав ще можливості для розширення укриття в початкових класах. Дізналися із соціальних мереж про проєкт «Save Еducation» Київської школи економіки за підтримки ОККО. Зв’язалися з благодійним фондом, написали заявку, отримали фінансування.

Швидко, якісно, із дотриманням усіх санітарно-гігієнічних умов, вимог ДСНС до облаштування укриття були виконано роботи на суму 425 000 грн та ще й подаровано 25 зручних лавок і картину сучасного художника, яка малювалася спеціально для розміщення в укриттях.

Зроблено запасний вихід, вентиляцію, кімнати гігієни, водопостачання, армовану бетонну стяжку підлоги, модернізовано освітлення.

Як результат отриманої грантової допомоги - дозвіл на використання укриття до 300 чоловік, і з ІІ семестру усі учні 1-4-х класів Шепетівської ЗОШ №1 навчаються очно, а в разі необхідності перебувають у безпечних, комфортних умовах в укритті, де й продовжують освітню діяльність.

Щиро дякую директору Благодійного фонду «Київська школа економіки» Світлані Денисенко, партнерам ОККО, усій команді за фінансування такого важливого для освітнього процесу безпекового проєкту. Сподіваємося на подальшу співпрацю задля майбутнього наших дітей.

Один з найбільших партнерів проєкту – мережа АЗС «ОККО». Завдяки підтримці ОККО ми вже облаштували укриття в чотирьох школах України.

«Школа – це місце активних дітей. Тому так важливо для учнів мати можливість навчатись саме офлайн, що тепер можливо завдяки облаштованому укриттю. У школі ми ростемо, духовно розвиваємось, формуються цінності. Саме цим дітям відбудовувати нашу Україну з руїн, які залишає після себе ворог», – розповіла Наталія Собчук.

Після початку повномасштабного вторгнення школа створила волонтерський центр «Територія щастя» – усі учні та вчителі допомагають ЗСУ, щотижня формують передачі для військових, проводять акції збору коштів на тепловізори, теплі речі та медикаменти, плетуть сітки. Діти навіть допомагали у плетінні ниток для створення маскувальних халатів для наших розвідників!

Надсилайте заявки на участь у програмі для вашої школи за посиланням: https://foundation.kse.ua/safe-education/. На цій же сторінці ви можете зробити благодійний внесок для убезпечення українських навчальних закладів.

Останнє редагування 24 травня 2023, 21:43
0
репостів
0
репостів