У Шепетівці юні рятівники переймали досвід професійних рятувальників

На Хмельниччині активно шириться рух Дружин юних рятувальників-пожежних, це добровільні об'єднання учнів, вихованців, які створюються з метою виховання у них свідомого ставлення до власної безпеки та безпеки оточуючих, формування здорового способу життя учнів, задоволення потреб у професійному самовизначенні та самореалізації.

Софії Мазанюк 13 років, вона учениця Шепетівського НВК №1 Дівчинка з однолітками вступили до Дружини юних рятувальників-пожежників, і відтепер вони – юні рятівники. Сьогодні Софія разом із однолітками прийшли на навчання-екскурсію до пожежно-рятувальної частини у місті Шепетівка.

Підлітки вирішили – не хочуть чути лише теорію про роботу Служби порятунку, а хочуть на власному досвіді побачити, бути задіяні та повністю обізнані у складнощах цієї справи. І нехай пожежі умовні, а вибухонебезпечні предмети муляжі, але вони мають здобути досвід, щоб передавати його іншим дітям.

Вправно загасити пожежу вогнегасником виявилося наче щоденним завданням для семикласниці, юної рятівниці Єлизавети Постольчук. Чіткість рухів, впевненість допомогли дівчині здолати вогонь за лічені секунди. І тепер, переконує Єлизавета, нагадає батькам про необхідність вогнегасника у будинку, бо це не примха, а вимога часу.

Очевидно, що прийшов той час, коли діти навчатимуть батьків безпеці у побуті. Хоч і не мають життєвого досвіду, проте мають жагу до знань, бажання захистити себе та рідних, а ще – навчити своїх однолітків та молодших дітей. І це бажання – безцінне. Рятувальники Хмельниччини впевнені: все велике починається з малого, а у найбільшій безпеці той, хто завжди напоготові.

Головне управління ДСНС у Хмельницькій області

Останнє редагування 20 квітня 2023, 20:23

Відео

0
репостів
0
репостів