У Львові лікують військового з Шепетівки, який у бою втратив слух та рухливість руки

Автор 29 вересня 2023, 13:57
Сергій Криворучко Сергій Криворучко Пероше медоб'єднання Львова

Військовослужбовець Сергій втратив слух від вибуху снаряда на полі бою. А через уламок він втратив рухливість кисті, тому не може працювати рукою. Про це повідомили у Першому медоб'єднанні Львова.

26-річний захисник Сергій Криворучко з міста Шепетівка Хмельницької області. До великої війни працював на агрофірмі. Після мобілізації пішов служити у десантно-штурмові війська, де став командиром аеромобільного взводу. За понад рік служби Сергій переважно воював на Донецькому напрямку. Важке поранення отримав цьогоріч, у перші дні осені.

"Ми виходили з позиції, а ворог почав прицільно працювати по нас. Багато побратимів в той день загинуло. Я пам'ятаю лише як прилітає снаряд в метрі від мене і від потужного вибуху я втрачаю слух. Це було найстрашніше, бо, крім того, що я повністю був дезорієнтований, я більше не чув як щось летить, а це могло мене вбити будь-якої миті", – розповів Сергій.

Без слуху, з множинними осколковими пораненнями чоловік все-таки зміг вибратися з поля бою та дістатися до побратимів, які й надали йому першу допомогу. Потім була евакуація до найближчого стабілізаційного пункту на Донеччині, далі – до шпиталю у Дніпрі, а тепер військовий проходить лікування у центрі "Незламні" у Львові. 

У медоб'єднанні кажуть, що лікарі провели додаткові обстеження та знайшли уламок, який пошкодив серединний нерв у руці Сергія. Через це поранення захисник не відчуває кисть та не може нею рухати. У ході першого етапу лікування хірурги центру "Незламні" провели операцію та дістали уламок, який зачепив нерв. А для того, щоби відновити чутливість та рухливість, Сергієві необхідна додаткова операція на руці. Її буде можливо провести лише після повного загоєння рани. 

Щодо втрати слуху, то медики обіцяють повернути його захисникові, але пізніше, коли загояться рани. Лише тоді хірурги зможуть виконати реконструктивну операцію із відновлення пошкоджених барабанних перетинок. 

Сам Сергій позитивно налаштований на швидке відновлення. На шляху до одужання його підтримує родина та кохана дівчина. Опісля лікування та реабілітації захисник збирається знову повернутися на передову.

Останнє редагування 29 вересня 2023, 22:05
0
репостів
0
репостів