Розділ Культура

Районну бібліотеку імені М.Коцюбинського фактично ліквідовують

Автор 09 листопада 2017, 00:59

2 листопада голова шепетівської райдержадміністрації Роман Підопригора провів нараду з керівниками об’єднаних територіальних громад, закладів культури району, керівниками окремих структурних підрозділів РДА по питанню оптимізації діяльності центральної районної бібліотеки імені М.Коцюбинського. Участь у нараді також прийняв заступник голови Шепетівської районної ради Артур Мовсісян.

Районна влада мотивує своє рішення тим, що у їх бюджеті відсутні кошти на фінансування та утримання бібліотеки, тому і виникла потреба у пошуку шляхів та заходів для подальшого її функціонування.

Одним із шляхів вирішення проблеми посадовці вважають реорганізацію центральної районної бібліотеки у консультативно – методичний центр, а частину книжкових фондів бібліотеки планують передати у власність бібліотек селищної, сільських рад, рад об’єднаних територіальних громад, іншу частину розмістити у адмінприміщенні районної ради.

Голова адміністрації запропонував звернутись до виконавчих комітетів об’єднаних територіальних громад з пропозицією про підписання Угод між районною радою, районною державною адміністрацією та радами ОТГ щодо утримання окремих штатних одиниць консультативно – методичного центру за рахунок коштів ОТГ.

Районна влада також звернулась до виконкому Шепетівської міської ради з пропозицією прийняти бібліотеку імені М. Коцюбинського у комунальну власність міської ради, проте була отримана відмова. Місцеві чиновники пояснили, що бюджет міста не може потягнути ще одну бібліотеку окрім трьох існуючих, тим паче що згідно проекту кошторису видатків на 2018 рік потрібна майже така сума, як і бюджет всіх місцевих бібліотек разом за 2017 рік.

Із вчорашнього дня бібліотека припинила видачу книг та організацію заходів. В 2019 році районна бібліотека мала би святувати 100-річчя, але заклад може і не дожити до ювілею.

0
репостів
0
репостів