Розділ Культура

Шепетівчанин здобув приз на міжнародному дитячому кінофестивалі

Автор 31 травня 2017, 17:00

20-21 травня в Києві в кінотеатрі “Кінопанорама" відбувся II Міжнародний дитячий кінофестиваль KidsMovieFest 2017. KidsMovieFest – це конкурс кінофільмів, знятих дітьми віком від 7 до 18 років, та професійних робіт дитячих кіношкіл з різних міст України та світу.

Організатор фестивалю – кіношкола KidsMovie (Київ). Захід пройшов за підтримки магазину дитячого взуття Kinder Moda https://kinder-moda.com.ua/kedy/.

Цього року на адресу кінофестивалю надійшло понад 200 заявок з 12 країн світу. Початковий відбір пройшли 158. Лише 120 короткометражних та анімаційних стрічок повністю відповідали вимогам та потрапили до конкурсної програми. Це були роботи юних режисерів з Польщі, Іспанії, Літви, Латвії, Білорусії, Франції, Росії, Австралії. Наймолодшому режисерові - 8 років, а найстаршому - 18.

Фестиваль відбувся під патронатом Державного агентства з питань кіно, Київської міської державної адміністрації та Київського міського центру народної творчості та культорологічних досліджень. Партнером фестивалю також стала кінокомпанія «Creative Boutique Films».

Учасників та гостей фестивалю вітали Президент KidsMovieFest Світлана Погасій; заступник Посла Франції в Україні Бертран Грiмо; музикант, громадський діяч, фронтмен гурту ВВ Олег Скрипка; директор кінокомпанії Creative Boutique Films, продюсер Микола Конопелько; голова журі, акторка кіно і театру, українська телеведуча Наталія Васько.

У дні проведення KidsMovieFest-у країна відзначала Дні Європи в Україні, тож організатори вирішили використати цю тему, організувавши тематичні майстер-класи всіх цехів Кіновиробництва: написання сценарію, професійний кастинг, гримерні та костюмерні цехи, операторська майстерність, акторська школа, розкадровка та анімація. Все це відбувалося у чотирьох великих Європейських епохах: Кельтській, Античній, Слов’янській та Європейській епосі 19-ого столітті. Також відбулися майстер-класи від театральної студії “Чорний квадратик”, анімаціїної студії “Рідні”, Майстерні пісочної анімаціїї “Гра світла” Івана Білостоцького, а також кастинги від дитячого кастинг-агентства Silvestroff Studio.

Підтримати учасників прийшли молоді таланти, переможці багатьох українських та міжнародних чемпіонатів - BD STUDIO та Асоціація дитячої моди. BD STUDIO – це професійна студія сучасної хореографії для дітей та дорослих з досвідченими хореографами та сучасними танцювальними залами в центрі Києва. Моделі Асоціації дитячої моди представили колекцію юного дизайнера Злати Боровик “Небо над Парижем”.

Відкрився цьогорічний Кінофестиваль KidsMovieFest 2017 по-особливому. На початку травня творча група кінофестивалю поїхала до м. Щастя Луганської області і разом з дітьми цієї прифронтової зони зняли короткометражний фільм. Тож право відкрити KidsMovieFest2017 надали учасникам цього неймовірно захоплюючого та важливого проекту. Юні актори презентували свій фільм «Шлях до Щастя». Сама зйомка відбулась за підтримки проекту "Генерація UA", що здійснюється МБФ "Жовто-Блакитні Крила" та Дитячим Фондом Німеччини (ChildFund Deutschland) за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Метою цього проекту було: популяризувати кіномистецтво на територіях, де зараз складна військова ситуація, надати дітям всіх категорій можливість проявити себе та долучитись до створення кіно, показати, що кіно можуть і вміють знімати усі, хто прагне цьому навчитися.

Протягом двох днів глядачі переглянули конкурсні роботи юних режисерів (понад 120 робіт) та фільми, зняті дітьми в кінотаборах KidsMovie.

Кінороботи конкурсантів оцінювали професійні експерти у сфері кінематографа а саме: - Анатолій Матешко - кінорежисер, український та радянський актор, Член Національної спілки кінематографістів України; - Наталія Васько - акторка кіно і театру, українська телеведуча; - Kамиле Мілазіут - режисер кіно, директор та викладач кіношколи «YOUNGBLOOD film school» (Литва, м. Вільнюс); - Наталія Соболєва - режисер, директор кінотеатру “Кінопанорама”; - Олег Михайлов - письменник, драматург, сценарист; - Роман Пересунько – телепродюсер, журналіст; - Євгенія Пірог - дитяча письменниця, казкарка, куратор дитячих проектів; - Ахмед Есмурзієв – актор театру і кіно.

Але cудити роботи дітей тільки дорослим організатори не довірили - на фестивалі працювало спеціальне дитяче журі: - Маша Тарасова ( «Поверни моє кохання», «Центральна лікарня»); - Костя Чернокрилюк ( «Все можуть королі», «Поки станиця спить», «Шукаю жінку з дитиною»); - Ринат і Ріната Хабібулін ( "Слуга народу"); - Ольга Пасічник ( "Століття Якова"); - Вероніка Гончар ( "Лекції для домогосподарок", "Підміна в одну мить"); - Вероніка Лук'яненко ( "Впізнай мене, якщо зможеш", "Лабіринти долі», "Папа Ден"); -Святослав Жмурко ("Два життя", "Дом на холодному ключi", "Агенти справедливостi"); - Вероніка Братусіна (“Гіркі жнива”, “На лінії жіття”, “Спитайте у осіні”, “Сни”).

Номінанти фестивалю змагались у трьох вікових категоріях та у восьми номінаціях.

Наш земляк Андрій Пирожок змагався у третій віковій категорії (15-18 років) та отримав приз глядацьких симпатій за фільм “Простір, якого не торкається час”, який ви можете переглянути нижче. Організатори також подарували хлопцю книгу Наталії Соболєвої “Тарковський” .

Останнє редагування 11 квітня 2019, 02:06

Відео

0
репостів
0
репостів