Розділ Культура

У Шепетівці відбувся обласний огляд-конкурс, де школярі показувати творчі уміння

11 квітня 2024 року Шепетівська міська територіальна громада стала свідком яскравого й незабутнього свята - обласного огляду-конкурсу художньої самодіяльності та виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Урочисте відкриття заходу відбулося у стінах гімназії №5, де учасників та гостей вітали не лише щирими посмішками та теплою атмосферою, а й чудовою музикою. Духовий оркестр Плесенської гімназії під керівництвом талановитого маeстро Василя Шевчука зворушив серця присутніх композицією "Обійми", створивши незабутню атмосферу єднання та свята.

Далі у актовій залі розгорнулася справжня казка - ляльковий театр представив музичну постановку для малечі "Таємний гіпопотам", молодіжний театр "Арлекіно" зачарував публіку виставою "Весняні замальовки" за твором Рея Бредбері "Науковий підхід". Обидві вистави підготовлені під керівництвом Світлани Дробот, здобувачами освіти гімназії №5.

Виставка робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва вразила різноманіттям технік та майстерністю виконання. 100 робіт у 22 техніках - справжній калейдоскоп творчості та натхнення.

Основне дійство розгорнулося в міському будинку культури. 10 майстер-класів дали можливість усім охочим спробувати себе в різних видах мистецтва. «Story Центр» учнівського самоврядування, навчально виховного комплексу №1 познайомив зі своєю активністю «Твій простір – твоя справа». "КОН- клуб легкої музики", запалив зал, з перших нот, драйвовою композицією Кузьми Скрябіна "Їде маршрутка" на клавішних, барабані та електрогітарі.

У різножанровій програмі взяли участь понад три сотні вихованців, закладів загальної-середньої та позашкільної освіти, міського будинку культури та музичної школи, які продемонстрували майстерне виконання у вокальному, інструментальному, хореографічному, фольклорному та літературно-мистецькому жанрах.

З гідністю місто представили Народний художній колектив студія спортивно-бального танцю «Браво» з хореографічними композиціями «На позитиві», «Мої думки», «Made in Ukraine» (керівник Діана Кучер), Народний аматорський театр танцю "Віват" з композицією "Самотність в мережі" (керівник Олена Новомодна) та хореографічна студія "Овація" з номером "Лелеки" (керівник Іванна Бейзимова).

Зачарували своїм співом Олександра Лукашук з піснею «Колискова зорі» (керівник Майя Сідорова) та Софія Поліщук з піснею "Мені однаково" (керівник Ольга Курільчик). Хоровий колектив "Happy Voices" продемонстував чудовий виступ "All I need is your love" (керівник Юлія Лебідь). Не менш яскравим були виступи вокальної студії «Діти-квіти» з композиціями "Filling good", "Пісня про матір", "Хлопці будем жити", з українською народною піснею "Зелена ліщина" та фольклорною композицією "Веснянки" (керівник Жанна Балагур).

Незабутній виступ в інструментальному жанрі продемонстрував ансамбль скрипалів "Експромт" з драйвовим твором "Бугі" (керівник Олена Кабацій).

Не залишив нікого байдужим виступ команди черлідирів шепетівської гімназії №1 «ПомПом" та "Lovely ladies" з композицією «Спорт - це ментальне здоров`я" (керівник Олексій Шуляков).

Виразно декламували вірші «Як ти..!?» Дарія Щирук та "Танцюй моя пташко!" Дарина Попович (керівники Наталія Літвінчук та Катерина Джус).

Вокально-інструментальний номер у виконанні здобувачів навчально-виховних комплексів №1 та №3 та міського будинку культури став справжньою окрасою конкурсу. Композиція "Не журися, Україно!" не лише вразила глядачів емоційною глибиною та майстерністю виконання, а й подарувала заряд позитиву та щирого українського колориту. Особливої уваги заслуговують барабани, на яких мерехтіли цифри "4.5.0.". Цей код, відомий як "все спокійно" на сленгу українських військових, додав ще один рівень емоційного забарвлення до виступу. Це стало не лише потужним візуальним акцентом, а й підкреслило єдність учасників конкурсу з українськими захисниками, які ціною власного життя боронять нашу землю.

Концерт подарував глядачам незабутні емоції та став справжнім святом української культури. Захід ще раз довів, що навіть у найскладніші часи український дух незламний, а українці здатні єднатися та творити красу.

По завершенню концерту до глядачів та всіх присутніх звернулися Наталія Жолобок, Заслужений працівник освіти України, заступник директора з навчальної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Вона подякували учасникам концерту за високу майстерність, побажала нових творчих звершень та натхнення.

Останнє редагування 15 квітня 2024, 18:52

Відео

0
репостів
0
репостів