Розділ Культура

Працівників культури та аматорів народного мистецтва району привітали з професійним святом

Автор 09 листопада 2016, 19:27
9 листопада 2016 року в актовій залі музею М.Островського відбулися урочисті заходи з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва. Про це повідомили на сторінці шепетівської райдержадміністрації.
Привітати з професійним святом працівників культури завітали перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Янушевський, заступник голови райдержадміністрації Наталія Собчук, голова районної ради Петро Дзяворук, помічник народного депутата України Романа Мацоли – Ірина Топчій та представник благодійного фонду «Зміцнення громад» Катерина Тихончук.

У своїх виступах керівники району та гості відзначили, що культурні досягнення та традиції – це скарб, яким треба вправно скористатися. Збереження культурного спадку і шанування своїх видатних земляків може стати не тільки приводом для гордості, але й запорукою подальшого культурного розвитку та творчої наснаги.

«Мистецтвом слова, пісні, музики, танцю, організацією виставок, масових заходів ви піднімаєте над буденністю значимість людини, яка творить і розбудовує нашу українську державу, – сказав Віталій Янушевський. Аматорське мистецтво у всі часи було справжнім, щирим і непідробним. Зберігаючи і примножуючи творчі традиції свого народу, ви виконуєте дуже важливу і почесну місію утвердження та зміцнення етнічної неповторності українців у світі. Саме культура перетворює людину в особистість, формуючи національну спільність, вона робить нас неповторними, несхожими один на одного».

Виступаючі щиро вітали працівників культури із професійним святом, бажали творчої наснаги, добра, миру, а також дякували за невтомну працю, за творчість та ентузіазм, за мудрість та натхнення у такій важливій для суспільства справі, як культурне навчання та виховання.

За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури, досягнення високої майстерності у професійній діяльності та з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва грамотами райдержадміністрації та районної ради були нагороджені кращі працівники галузі, а творчі колективи – Чотирбоківського СБК (директор Тетяна Пикунець), районного будинку культури (директор Марія Грищенко), фольклорний колектив Михайлюцького СБК (керівник Тетяна Костюк-Августинович), вокальний ансамбль «Срібні роси» Корпилівського СК (керівник Ольга Руденька) отримали грошові сертифікати на потреби закладу від Народного депутата України Романа Мацоли.

Свято супроводжувалося виступами талановитих працівників культури.
0
репостів
0
репостів