Розділ Культура

У Шепетівці відкрили виставку ляльок ручної роботи Людмили Курнікової

Автор 19 червня 2023, 15:41

У Музеї пропаганди, у межах підтримки, збереження та популяризації української народної творчості, традицій і культури, відкрито персональну виставку народної майстрині декоративно-прикладного мистецтва Людмили Курнікової «Ляльки ручної роботи».

Пані Людмила родом із Дятилівки Шепетівського району почала займатися виготовленням ляльок з тканин три роки тому, коли перенесла операцію на серці, і у зв’язку з цим не змогла повноцінно працювати. Ідею реабілітації через арт-терапію, зокрема виготовлення ляльок, підтримала донька Світлана. Про своє хобі народна майстриня розповідає так:

«Створення ляльок – це величезний простір для фантазії. Адже не обов’язково робити простих ляльок. Можна створювати янголят, відьом, русалок, красивих дам з минулих років, різних героїв казок і навіть Героїв сьогодення. Така краса навряд чи залишить когось байдужим. Звичайно, не відразу виходили шедеври, але заняття дуже подобалося, і з часом все вийшло. Моїми ляльками тішились не лише мої діти і онуки, а й друзі та знайомі».

У своєму творчому доробку Людмила Курнікова має вже більше 300 ляльок, виготовлених із тканин.

На виставці ви зможете також придбати парних ляльок-молодят, ляльку-військового, кілька різних ляльок-мотанок, які є оберегом людської долі тощо.

«Ляльки ручної роботи» експонуватимуться у Музеї пропаганди до 1 липня! Вас чекатимуть щодня з 09:00 до 17:00 

0
репостів
0
репостів