Розділ Культура

Керівники галузі культури з усієї області переймали досвід нашої громади

Автор 27 травня 2023, 15:48

Управління культури Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької обласної державної адміністрації спільно з Асоціацією територіальних громад Хмельницької області продовжили серію обласних семінарів з обміну досвідом для керівників галузі культури територіальних громад Хмельниччини. Вчора працювали на базі закладів культури Шепетівської міської територіальної громади.

Розпочався семінар у селі Жилинці, де учасники відвідали сільский клуб. Обговорювали трансформації застарілих клубів у нові осередки культурного дозвілля.

Далі у Пліщині підняли тему «Будинок культури - головний осередок культурного життя в сільській місцевості. Роль особистості в налагодженні взаємодії з жителями». Відвідали місцеву бібліотеку імені Красюка.

Далі делегація перемістилась до Шепетівки. Відвідали шепетівські бібліотеки, Шепетівську музичну школу, Шепетівський парк культури та відпочинку, Шепетівську дитячу художню школу та будинок культури.

У Музеї пропаганди директорка Валентина Бражук ознайомила гостей із виставковою та експозиційною діяльністю музею. Більш детально про виставки, які наразі експонуються, розказала наукова співробітниця, зокрема про «Рашизм – це…». Присутні також відвідали постійну експозицію, яка містить унікальні експонати, архівні документи різних періодів з історії України.  

Завершився семінар презентацією бібліотеки у селі Плесна та виставою "Хто сміється-тому не минеться", який підготував народний аматорський театру "Птах".

Останнє редагування 27 травня 2023, 17:33
0
репостів
0
репостів