Розділ Культура

Театр-студія "Дивовижні" презентувала шепетівчанам нову комедійну виставу

Автор 30 грудня 2022, 11:14

Днями у Шепетівському міському будинку культури відбулася презентація нової вистави театру-студії "Дивовижні". На цей раз вибір акторів пав на палку венеційську комедію "Труффальдіно. Або слуга двох панів" за п'єсою Карло Гольдоні.

Oh dei, finalmente!!! Дякувати Богу та нашим захисникам нам таки вдалося презентувати шепетівчанам та гостям міста наш театрально-новорічний подарунок.

Венеція … XVIII століття … У галасі веселого карнавалу на очах у строкатого натовпу народжується історія про безжурного Труффальдіно, який, не вагаючись, вирішує служити двом панам одночасно. Отримувати дві платні, харчуватися за двох – що може бути краще?.. Але чи вдасться йому виконати всі доручення і зберегти свою таємницю нерозкритою? Чи вистачить спритності, вміння, фантазії? .. Втім, це не єдина інтрига заплутаної автором історії: дівчина на ім’я Беатріче у чоловічому костюмі приїжджає до Венеції на пошуки свого коханого Флориндо, якого звинувачують у вбивстві її брата.

Завдяки органічній і талановитій грі акторів, у залі панувала весела атмосфера, а глядачі не стримували сміху. Як правильно було сказано у виставі: "У години веселі і в години ненасті - приходьте в театр і буде вам щастя!". Актори зарядили усіх присутніх позитивною енергетикою, що тепер, у такий тривожний час є дуже важливим.

Театральна студія "Дивовижні" створена на початку жовтня 2018 року. Вихованці працюють над розвитком сценічної мови, пластики та акторськими навичками, навчаються працювати з партнерами та у колективі вцілому. Дебютом колективу стала вистава “Бал для Попелюшки”, яку студійці презентували для глядача 22 грудня 2019 р.

Основний склад студійців – діти шкільного віку (від 6 до 17 років). Студійці пробують себе у різних образах, імпровізують. Разом з педагогом розігрують цікаві сюжети, навчаються керувати емоціями і почуттями, діяти у пропонованих обставинах. Керівник не ставить перед собою завдання, щоб усі учасники театральної студії стали професійними артистами, але обов’язково – творчими, мислячими особистостями. Адже заняття у театральній студії впливають на загальний розвиток, допомагають віднайти своє творче «я».

0
репостів
0
репостів