Обікрала будинок, запропонувала хабар слідчому, але отримала 4 роки позбавлення волі

Автор 21 грудня 2021, 17:46

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором і обвинуваченою у крадіжці, вчиненій повторно (частина 2 статті 185 Кримінального кодексу України), та у пропозиції, обіцянці службовій особі надати їй неправомірну вигоду та наданні такої вигоди за вчинення чи не вчинення службовою особою, яка займає відповідальне становище в інтересах того хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища (частина 3 статті 369 КК України).

Суд визнав 50-річну мешканку Шепетівського району винною в інкримінованих злочинах та призначив узгоджене сторонами остаточне покарання – 4 роки 1 місяць позбавлення волі з конфіскацією майна.

За вироком, 20 квітня 2021 року близько опівдні у Шепетівці жінка з дозволу неповнолітньої зайшла до її будинку та викрала там 900 злотих і пару сережок, виготовлених зі сплаву системи золото-мідь-срібло, вартістю 7509 гривень.

Під час досудового розслідування кримінального провадження за фактом цієї крадіжки в службовому кабінеті райуправління поліції обвинувачена запропонувала слідчому 500 доларів США неправомірної вигоди. За цю суму той мав владнати питання, аби її не притягували до кримінальної відповідальності за крадіжку.

Того ж дня слідчий у встановленому порядку відрапортував про пропозицію керівникові.

За кілька днів жінка принесла частину обіцяних грошей – 200 доларів США, які поклала до записника на робочому столі слідчого. Кошти правоохоронці вилучили під час проведення огляду місця події – службового кабінету слідчого.

13 грудня прокурор та обвинувачена, за участі захисника, уклали угоду про визнання винуватості. За її умовами, жінка повністю та беззастережно визнає свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень. Сторони угоди погодились запропонувати суду призначити їй узгоджене покарання – 4 роки 1 місяць позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Судом не встановлено підстав для відмови в затвердженні даної угоди, передбачених частиною 7 статті 474 КПК, а тому, дослідивши зміст угоди про визнання винуватості, заслухавши думки прокурора, обвинуваченої та її захисника, суд дійшов висновку про необхідність її затвердження, шляхом ухвалення вироку та призначення обвинуваченій узгодженого покарання у виді позбавлення волі з конфіскацією майна», – йдеться у вироку суду.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів