Суд виніс рішення чоловіку, який збив на смерть жінку і важко травмував 2-річну дитину

Автор 15 січня 2019, 15:26

Шепетівський міськрайонний суд сьогодні, 15 січня, виніс вирок 37-річному місцевому жителю і визнав його винним за 5-ма статтями Кримінального кодексу України. Крім того, чоловіка зобов’язали сплатити 1 мільйон гривень моральної шкоди потерпілим. 

Нагадаємо, трагедія сталася 1 січня 2018 року близько 16.25 години по вулиці Судилківській у райцентрі Шепетівка. 21-річна жінка везла у дитячому візочку свою дворічну доньку, коли водій автомобіля «Мерседес Е220», не впоравшись з керуванням, виїхав на тротуар на скоїв на них наїзд. Після цього чоловік залишив свій розбитий транспортний засіб, а сам втік.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди матір від численних тілесних ушкоджень загинула на місці події, а дівчинку у важкому стані доставили до реанімації місцевої лікарні. 

Працівники поліції провели низку розшукових заходів та оперативно затримали підозрюваного у вчиненні ДТП. Ним виявився місцевий житель, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України і обрали йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У ході розслідування вдалось встановити причетність підозрюваного до вчинення ряду інших злочинів.

Сьогодні, 15 січня, Шепетівський міськрайонний суд виніс вирок шепетівчанину. Чоловіка визнали винним за 5-ма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 309 (Незаконне зберігання наркотичних речовин без мети збуту), ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження). Обтяжуючими обставинами стало те, що злочин було скоєно щодо малолітньої і у стані алкогольного сп’яніння. Суд призначив чоловікові покарання у вигляді 8 років позбавлення волі, а також зобов’язав сплатити потерпілим 1 мільйон гривень моральної шкоди. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

0
репостів
0
репостів