Ампутували 10 зубів: судили директора підприємства, на якому підліток отримав травми

Автор 26 березня 2024, 19:44

21 березня 2024 року Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області виніс вирок директору підприємства, на якому під час роботи постраждав підліток-різноробочий. Про це стало відомо з Єдиного державний реєстру судових рішень.

Суд встановив, що обвинувачений - директор приватного підприємства «Дружба», незаконно працевлаштував двох підлітків.

З метою зменшення витрат на оплату та охорону праці за рахунок грубого порушення законодавства про працю, а також отримання прибутку та ухилення від обов`язкових платежів, прийняв за місцем здійснення ним підприємницької діяльності різноробочими та використовував з 20 січня по 03 лютого 2022 року найману працю здобувача освіти державного закладу професійної освіти неповнолітнього, який в цей час, на підставі наказу директора вказаного закладу від 30.12.2021 за № 208, був направлений на навчально-виробничу практику в управлінську компанію «Управдом» м. Шепетівка, та неповнолітнього, який на той час ніде не навчався.

Обвинувачений не укладав з неповнолітніми працівниками трудових договорів. Також перед фактичним прийняттям на роботу не провів попередні медичні огляди неповнолітніх. 

Підприємець залучав їх до робіт по коруванню (зняття кори) деревини на саморобному деревообробному електричному станку. Хоча неповнолітніх забороняється долучати до праці, яка належить до важких робіт і робіт зі шкідливими і небезпечними умовами праці.

В результаті один з підлітків отримав травми середньої ступені тяжкості. Під час робіт деталі станка розлетілись та влучили в обличчя неповнолітньому хлопцю, який за ним працював. В результаті хлопець отримав перелом щелепи, йому довелось ампутувати десять зубів.

Директор підприємства визнав свою провину та уклав угоду зі слідством.

Останнє редагування 26 березня 2024, 22:25
0
репостів
0
репостів