Отримали вирок троє нападників, які увірвались у будинок жінки та пограбували її

Автор 19 лютого 2024, 16:03

Дням на Шепетівщині завершився судовий процес, у якому за вчинення особливо тяжкого злочину на території Шепетівського району судили трьох мешканців Рівненської області. 

У березні 2023 року Шепетівською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно трьох мешканців Рівненської області за розбій вчинений за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, поєднаному з проникненням у житло (ч. 4 ст. 187 КК України).

Подія сталася 24.12.2022 в селі Хоровець Шепетівського району. Спільники проникли на територію будинковолодіння потерпілої, де шляхом пошкодження вхідних дверей в будинок, проникли в середину та вчинили напад на потерпілу, застосувавши насильство небезпечне для життя та здоров’я, яке виразилось у зв’язуванні хусткою рук та очей потерпілої, нанесенні кулаками систематичних ударів по тулубу останньої, вимагали у неї грошові кошти.

Однак, не отримавши відповіді від потерпілої зловмисники розшукали грошові кошти в будинку самостійно, якими заволоділи та забрали її мобільний телефон, спричинивши майнової шкоди на загальну суму 120 тис грн та 200 євро. Після чого, покинули будинок потерпілої, а саму потерпілу залишили у безпорадному стані зі зв’язаними руками та зав’язаними очима, лежачою на підлозі.

Під час розгляду справи у суді з двома обвинуваченими укладено угоди про визнання винуватості.

Славутським міськрайонним судом у 2023 році затверджено 2 угоди про визнання винуватості та призначено двом фігурантам кримінального провадження покарання у виді 5 та 6 років відповідно позбавлення волі з конфіскацією належного майна, окрім житла.

Вироком Славутського міськрайонного суду від 15.02.2024 третього обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України, призначено остаточне покарання у виді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна, окрім житла.

Наразі вирок не вступив у законну силу.

Останнє редагування 20 лютого 2024, 18:52
0
репостів
0
репостів