Шахраї адаптуються до попиту: як ошукали шепетівчанку?

Автор 22 листопада 2023, 15:10

Поліцейські попереджають: шахраї продовжують наживатися на довірливих покупцях в інтернеті. Зловмисники пропонують товари та послуги, які користуються попитом. До прикладу, в опалювальний період це може бути доставка дров, під час відключень електроенергії - генераторів. В сезон холодів та ожеледиці - зимові шини для авто.

Так, 27-річна шепетівчанка стала жертвою шахраїв, коли намагалась придбати колеса для автомобіля. Потерпіла у соціальній мережі натрапила на відповідне оголошення.

Під час переписки з продавцем жінка погодилась оплатити вартість покупки наперед та переказала на невідомий рахунок майже 10 тисяч гривень. Втім, потерпіла марно очікувала на товар: псевдопродавець на зв'язок більше не виходив, а сплачена покупка так і не надійшла.

За даним фактом поліцейські проводять перевірку, і нагадують громадянам про ризики під час здійснення покупок в інтернеті.

Шахраї можуть пропонувати будь-які послуги та товари. Аби не стати жертвою зловмисників, радимо користуватися перевіреними сайтами та надавати перевагу післяплаті.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів