Жителька Хмельниччини через інтернет закликала до захоплення влади

Автор 15 листопада 2023, 11:46

Служба безпеки задокументувала протиправну діяльність жительки Хмельниччини, яка в умовах воєнного стану публічно закликала до повалення конституційного ладу і зміни меж території України.

Ворожою агітаторкою виявилась уродженка Криму, яка в 2021році переїхала на Хмельниччину. У спілкуванні свої проросійські погляди вона не афішувала, але у соцмережах активно підтримувала дії країни-агресора та дискредитувала керівництво України.

На своїй сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі «Однокласники» зловмисниця поширювала кремлівські наративи та антиукраїнську пропаганду. Зокрема, розміщувала матеріали про те, що в Україні «нацистсько-бендерівський режим», а росія має «відновити історичну справедливість».

Слідчі СБУ встановили, що із початком повномасштабного вторгнення рф в Україну інтернет-агітаторка почала публікувати не лише деструктивні матеріали, але й заклики до українських захисників здаватися та переходити на бік ворога.

Лінгвістична експертиза засвідчила, що розповсюджені матеріали містять публічні заклики, направлені на порушення основ національної безпеки.

Ворожій поплічниці повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України :

  • ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади),
  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України),
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України).

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Управління СБ України у Хмельницькій області

0
репостів
0
репостів