Внаслідок атаки ворогом 22 заклади освіти у Славуті зазнали пошкоджень

Автор 25 жовтня 2023, 11:01
Пошкодження пожежно-рятувальної частини ДСНС Пошкодження пожежно-рятувальної частини ДСНС ДСНС України

Двадцять два заклади освіти у Славутській громаді, що на Хмельниччині зазнали пошкоджень внаслідок нічної атаки з боку Росії. У медазакладах, наразі перебувають два десятки постраждалих із різними ступенями ушкоджень. Є — важкі випадки.

Як повідомляє Суспільне Хмельницький, про це в ранковому ефірі "Суспільне. Спротив" розповів міський голова Славути Василь Сидор.

"Місто Славута — мирне місто, в нас немає військових частин, але в 4 годині ночі ми попали під бомбардування і дуже багато шкоди нанесено: пошкоджені школи, садочки, інші об'єкти критичної інфраструктури. Наразі працюють усі служби щодо максимального усунення пошкоджень, які є на території міста та ближніх сіл", — розповів очільник громади.

За його словами, станом на 9:00, до медзакладів у громаді із різними ступеннями ушкоджень звернулося 20 людей.

"Сьогодні, 20 людей у лікарні перебувають, медики надають їм допомогу. Будемо надіятися на покращення. У всіх — різні ступені ураження", — сказав міський голова.

Також, у Славуті наразі немає жодного закладу освіти, якого б не зачепила вибухова хвиля цієї ночі.

"Всі заклади освіти, у нас їх 22, всі без виключення мають руйнування. І ще багато інших об'єктів: котельні, будівлі іншого призначення", — додав він.

Про фіксацію наслідків атаки та допомогу постражалим також повідомили Нетішинська міська рада, Шепетівська міська рада, Улашанівська сільська рада, Крупецька сільська рада. Наразі створено комісії для обстеження приміщень у громадах. 

Крім того, уночі ворог завдав удару по території неподалік Хмельницької АЕС. Внаслідок вибуху було пошкоджено вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах. Через пошкодження ліній електропередачі знеструмлено 1 860 споживачів у містах Славута та Нетішин Хмельницької області. 

Відновлювальні роботи розпочнуться, як тільки енергетиків допустять на місце пошкодження. Про це повідомили у Міненерго.

Нагадаємо, вночі ворог атакував Хмельниччину ударними дронами, внаслідок чого постраждали люди, пошкоджено нежитлові, житлові приміщення, інфраструктурні об'єкти, заклади освіти, автомобілі, крамниці та адмінбудівлі.

Останнє редагування 25 жовтня 2023, 11:43
0
репостів
0
репостів