На Шепетівщині суд оштрафував винуватицю ДТП, у якій травмувалися її донька й онук

Автор 10 жовтня 2023, 13:38

23800 гривень штрафу з позбавленням права керувати транспортними засобами на 1 рік – таке покарання призначив Полонський районний суд обвинуваченій у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілій тяжкі тілесні ушкодження та потерпілому – ушкодження середньої тяжкості, визнавши її винною в інкримінованому злочині.

Автоаварія сталася 7 червня на дорозі між м. Полонне та с. Буртин Шепетівського району: 54-річна водійка автомобіля «Skoda» не врахувала дорожньої обстановки, не вибрала безпечної швидкості руху – й виїхала на узбіччя, де авто зіткнулося з деревом. Унаслідок ДТП травми отримали пасажири автомобіля: 34-річна донька водійки та її 3-річний онук.

У судовому засіданні обвинувачена повністю визнала свою вину, сказала, що оплатила лікування рідних, котрі травмувалися у ДТП, і просила не позбавляти її волі.

Донька обвинуваченої (потерпіла) та її зять (представник малолітнього потерпілого) запевнили, що не мають жодних претензій до винуватиці аварії, й просили максимально пом’якшити її покарання.

Оцінивши докази, суд дійшов висновку, що вина водійки у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України, доведена повністю.

«Враховуючи тяжкість вчиненого злочину, його наслідки, особу обвинуваченої, її позитивну характеристику, вчинення злочину вперше, дані висновку служби пробації, позицію потерпілих, якими є дочка та онук обвинуваченої, а також за наявності кількох обставин, що пом’якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, а саме: визнання вини, активне сприяння у розкритті злочину, добровільне відшкодування шкоди, суд вважає, що виправлення обвинуваченої можливе без ізоляції його від суспільства та їй слід призначити покарання із застосуванням ст. 69 КК України, тобто нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч. 2 ст. 286 КК України у виді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами», – йдеться у вироку.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Хмельницький апеляційний суд

0
репостів
0
репостів