Мешканця Шепетівщини підозрюють у роботі на ворожу спецслужбу

Автор 06 вересня 2023, 11:11

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю міста Славута за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Встановлено, що упродовж кількох місяців чоловік виконував завдання ворожої спецслужби.

За вказівкою агресора збирав і передавав дані про маршрути руху техніки ЗСУ та ремонтні бази, розташування військових частин та об’єктів критичної інфраструктури регіону, зокрема оборонпрому. Крім того, повідомляв про ворожі «прильоти».

Усю інформацію інформатор відправляв через один із месенджерів російському куратору – кадровому співробітнику фсб.

zrazki kopiya 2023 08 31t104954.697

Чоловіка затримали під час спроби встановлення GPS-трекеру на опору мосту, через який проходить залізнична колія.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено ноутбук, банківські картки та мобільні телефони з доказами його розвідувально-підривної діяльності проти України. Наразі він знаходиться під вартою.

zrazki kopiya 2023 08 31t105040.155

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Хмельницькій області за сприяння фахівців Експертної служби МВС України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

0
репостів
0
репостів