У Шепетівці вже 3 дні шукають тіло чоловіка на "4-их ставках" (відео)

Автор 12 липня 2023, 14:48

Вже третій день рятувальники Шепетівського районного управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області обстежують дно "4-тих ставків". Там шукають тіло 51-річного чоловіка.

Як розповіли нам свідки події, 10 липня надвечір на березі ставку відпочивав чоловік та жінка. Вони вживали спиртні напої, після чого чоловік вирішив скупатись. На березі чоловіка більше не бачили.

На місце події приїхали рятувальники з човном та швидка допомога, на жаль тіло чоловіка досі не вдалось знайти.

Як зазначив начальник Шепетівського районного управління ГУ ДСНС у Хмельницькій області Віктор Матвійчук, цьогоріч показник щодо загибелі на воді майже вдвічі перевершив статистику минулого року.

На Хмельниччині станом із початку року і до липня втонули 27 осіб. Невтішна статистика і у Шепетівському районі. Вода вже забрала життя восьми мешканців.

За словами рятувальників, найчастіше до смерті на воді призводить купання напідпитку, в необладнаному для цього місці, а також переохолодження та переоцінка власних сил.

Щодо дітей, то причиною утоплень є відсутність батьківського контролю. Особливо актуальною ця проблема стає під час літніх канікул. Саме тоді школярі вирушають на водойми без нагляду дорослих.

Аби вберегти себе та своїх близьких від трагічних наслідків, рятувальники радять обирати місця для купання, в яких обстежено акваторію дна та очищено її від різних предметів. Окрім того, в місці відпочинку повинен бути організований пост чи станція, де чергує рятувальник та медичний працівник, які, у разі потреби, зможуть надати першу допомогу.

У місті Шепетівці визначених місць для купання нема, ось лише нещодавно обіцяли облашувати пляж на "парушці".  

Останнє редагування 12 липня 2023, 15:04

Відео

0
репостів
0
репостів