На Шепетівщині судили чоловіка, який закликав «брати автомати і йти на Київ»

Автор 12 червня 2023, 16:36

На Хмельниччині суд визнав винними у вчиненні колабораційної діяльності та діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади кам’янчанку та жителя м. Нетішин, повідомили у прокуратурі.

Одна з засуджених зі своєї сторінки в соціальній мережі «Однокласники» здійснювала репости та ставила «вподобайки» публікаціям в підтримку дій держави-агресора. Жінка публічно заперечувала поширення державного суверенітету на тимчасово окупованій території України та факт збройної агресії.

Вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду їй призначено узгоджене в межах угоди про визнання винуватості покарання у виді 10 років позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Інший «фанат путіна» закликав «брати автомати і йти на Київ», таким чином підбурював захоплювати державну владу в Україні та «розігнати Верховну Раду».

21 серпня 2022 року, приблизно о 18 годині 30 хвилин, перебуваючи разом в межах міського парку, в районі Нетішинської міської ради, у діалозі, висловив промову наступного змісту:

«Добре. Шановні, я вам хочу сказати таке... Що наша держава не випускає нічого, тільки зерно продає етім, Сомалійським піратам, ще комусь там, все розпродають а ми будемо... хліб... булка хліба буде коштувати 100 гривень. Я хочу сказати, що треба брати автомати і йти на Київ, оцих ублюдків туди виганяти, ту Верховну Раду, яки собі сидять... Проти якої держави? А слухайте, а хто..., громадянин України. З 74-го. А ти з якого року? Ааа, я? 3 74-го. Проти якої держави? Я піднімаю не проти держави, я піднімаю проти цих покидьків, які в Києві засіли...»

Експертиза встановила, що у його словах наявний заклик до збройного повалення конституційного ладу та захоплення державної влади. Тобто ознаки злочину, передбаченого частиною 2 статті 109 Кримінального кодексу України.

Вироком Нетішинського міського суду йому призначено узгоджене в межах угоди про визнання винуватості покарання у виді 2 років позбавлення волі, з призначенням іспитового терміну на рік.

Досудове розслідування проводилось слідчими Управління СБУ в області.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

Останнє редагування 12 червня 2023, 16:55
0
репостів
0
репостів