За вихідні поліцейські Шепетівщини виявили 8 захмелілих водіїв

Автор 12 червня 2023, 12:01

На Шепетівщині впродовж вихідних поліцейські виявили вісім порушників правил дорожнього руху, що мали ознаки сп'яніння. Двом із них загрожує штраф у 34 тисячі гривень з позбавленням права керування транспортним засобом на три роки за повторне протягом року грубе порушення правил дорожнього руху.

Чотирьох водіїв з ознаками сп'яніння працівники сектору реагування патрульної поліції виявили у місті Шепетівка, ще двох - у Білогір'ї, по одному - в Славуті та Ізяславі.

37-річний житель міста Старокостянтинів керував автомобілем ВАЗ 2108, рухаючись райцентром з порушенням ПДР. Під час зупинки поліцейські помітили у водія ознаки сп'яніння. В ході перевірки з'ясувалось, що чоловік друге протягом року допускає таке порушення.

Ще одного порушника "зі стажем" патрульні виявили у м.Ізяслав. 32-річний місцевий житель керував автомобілем "Toyota Corolla" з ознаками алкогольного сп'яніння. Як встановили поліцейські, молодик вже притягувався до адміністративної відповідальності за аналогічне порушення протягом року.

На обох водіїв правоохоронці склали адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 130 КУпАП (Повторне протягом року керування транспортним засобам у стані сп'яніння).

За це правопорушення законодавцем передбачена сувора відповідальність: 34 тисячі гривень штрафу та позбавлення права керування авто на 3 роки або адміністративний арешт до 10 діб з позбавленням прав на 3 роки. Також можливе оплатне вилучення автомобіля.

На решту безвідповідальних керманичів було складено адміністративні протоколи за ч.1 ст 130 КУпАП ( Керування транспортним засобом у стані сп'яніння).

У разі доведення їхньої вини на цих порушників чекає штраф у 17 тисяч гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік.

Шепетівське районне управління поліції

Останнє редагування 12 червня 2023, 12:05
0
репостів
0
репостів