Псевдобанкіри, продаж дров та відновлення посвідчення: які схеми шахраї використовували минулої доби на Шепетівщині

Автор 08 червня 2023, 15:07

За минулу добу слідчі Шепетівського райуправління поліції розпочали три кримінальних провадження по фактам шахрайств. Жителі Шепетівщини стали жертвами доволі поширених шахрайських схем, втративши в загальному більше 13 000 гривень.

Так, до жительки с. Судилків зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником служби безпеки банку. Після того як «псевдобанкір» випитав дані банківської картки, з рахунку жінки зникло 1100 гривень.

Жителька м. Ізяслав перерахувала 5600 гривень за доставку дров, оголошення про продаж яких знайшла в інтернеті. Після перерахунку коштів зв'язок з продавцями обірвався, а бажаного товару жінка так і не отримала.

Ще один потерпілий, житель м. Славута, втратив 6500 гривень, скориставшись оголошенням в соціальній мережі. У дописі йшлося про сприяння у відновленні водійського посвідчення за певну плату. Чоловік довірився незнайомцям, в результаті залишився і без коштів, і без посвідчення.

Нагадуємо кілька порад, як убезпечити свої кошти:

  • Якщо у вас виникли щонайменші сумніви стосовно того, що вам телефонує співробітник банку, покладіть слухавку та самостійно зателефонуйте до установи за номером, що зазначений на звороті платіжної картки.
  • За жодних обставин не переказуйте кошти на будь-які рахунки в якості повної передоплати за товар, краще оберіть післяплату.
  • Не вірте обіцянкам в інтернеті про сприяння у вирішенні різних питань, пов'язаних з оформленням документів.

Захист ваших коштів — це, передусім, ваша справа. Тож бережіть своє майно та не довіряйте незнайомцям!

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів