Суд визнав славутчанку винною в колабораційній діяльності

Автор 28 квітня 2023, 20:33

Славутський міськрайонний суд визнав місцеву жительку винною у колабораційній діяльності. Про це свідчить вирок опублікований в єдиному державному реєстру судових рішень від 25 квітня цього року.

Жінка здійснювала публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора та невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території України за наступних обставин.

Використовуючи власний ноутбук марки та персональну сторінку в соціальній мережі «Одноклассники» 15.10.2022 поширила відеоматеріал. У вказаному відеоматеріалі міститься висловлювання мешканців ТОТ «ДНР/ЛНР» про ставлення до подій російсько-української війни, такого змісту: «Пусть Киев почувствует то, что чувствуют люди Донбасса. Давно пора было ответить, сколько терпеть-то можно? Может, действительно поймут, как это вообще жить в этом деле. Вы что не видели, как здесь? Вы что не знали, что это скорее всего придет и к вам? Заслужили это. Мы уже 8 лет это терпим. Надо же учить, пора этим людям отвечать за свои деяния. Придет им возмездие до конца».

Також вподобала та розмістила електронне зображення військової техніки з російськими прапорами та наступним текстом на ньому: «Единственное смс, которое сейчас очень многие дома ждут: «Все закончилось, я еду домой». Дане зображення розміщено в альбомі «СПЕЦОПЕРАЦИЯ - ZOV».

Вподобала та розмістила фотоматеріал, на якому зображено президента рф путіна та наступним текстом на ньому «Запад может прыгать, скакать, угрожать, истерить, Россию это больше не волнует».

Вподобала та розмістила зображення на якому відображено латинську літеру «Z», яку використовують для маркування російської військової техніки, що задіяна у збройній агресії рф проти України, георгіївську стрічку, п`ятикутну зірку в кольорах російського прапору, російський герб та військового зі зброєю в руках та шевроном у формі російського прапору.

Вподобала та розмістила фотоматеріал з наступним текстом на ньому «Если в состав НАТО можно вступать без учёта мнения России, то и в состав России можно входить не интересуясь мнением НАТО».

04.11.2022 вподобала та розмістила фотоматеріал, на якому зображено чоловіка у військовій формі та зі зброєю в руках, на рукаві якого є нашивка у формі російського прапору та наступним текстом на ньому «Да хранит Бог тех, кто рискует жизнью во имя мира на земле! Ребята, вернитесь живыми!».

05.11.2022 вподобала та розмістила фотоматеріал, на якому зображено президента рф путіна, військових та наступний текст: «Путин стал руководить страной в 48 лет без опыта и связей. Была война, разруха, нищета и грабеж страны. Возможность что-то поменять была примерно 5% из 100%. То что он сделал, это реально чудо. Вся желчь в его сторону может исходить только от врагов России».

Згідно висновку спеціаліста Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії від 10.04.2023 №165, електронні матеріали (відео, електронні зображення), поширені власницею персональної сторінки в соціальній мережі «Одноклассники»  містять публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора та невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території України.

Обвинувачена уклала з прокуратурою угоду про визнання своєї винуватості з обумовленим їй покаранням. Тож Славутський міськрайонний суд визнав її винною у публічному заперечені збройної агресії проти України та схваленні дій окупантів, тобто за частиною 1 статті 111-1 Кримінального кодексу.

Жительці Славути заборонили протягом десяти років обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування. Також вона має компенсувати державі 1510,24 грн. за проведення експертизи.

0
репостів
0
репостів