На Шепетівщині троє молодиків ввірвалися до помешкання пенсіонерки та пограбували її

Автор 03 січня 2023, 12:03

За процесуального керівництва Шепетівської окружної прокуратури повідомлено про підозру трьом мешканцям Рівненської області за фактом розбою, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, поєднаного з проникненням у житло (ч. 4 ст. 187 КК України).

Подія сталась ввечері 24 грудня 2022 року в одному із сіл Славутської громади Шепетівського району. Троє молодиків ввірвалися до помешкання 80-річної жінки і пограбували її.

Чоловіки зв’язали старенькій руки, зав’язали хусткою очі та, наносячи удари кулаками по тулубу, вимагали віддати заощадження. Не отримавши відповіді, зловмисники самостійно відшукали схованку та забрали в пенсіонерки понад 120 тис грн, 200 євро та старенький телефон.

Отримавши усе, що хотіли, підозрювані залишили жінку лежати зв’язаною на підлозі та втекли. Лише під ранок, зумівши врешті-решт звільнитись, потерпіла викликала поліцію.

Наразі негідникам обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою. Їм загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Шепетівського районного управління поліції ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

Останнє редагування 03 січня 2023, 12:11
0
репостів
0
репостів