Неповнолітній шепетівчанин у Славуті стріляв в однолітка

Автор 17 грудня 2022, 19:48

8 листопада 2022 близько 14 години 30 хвилин в місті Славута, неподалік гуртожитку ДПТНЗ «Славутський професійний ліцей» підліток здійснив декілька пострілів з пневматичного пістолета Макарова по іншому непонолітньому, внаслідок чого один постріл прийшовся по лівій нозі останнього із залишенням почервоніння округлої форми, невеликого діаметра, чим вчинив правопорушення, передбачене ст.173 КупАП. Про це йдеться у постанові Славутського міськрайонного суду.

Під час розгляду справи підліток вину у вчиненні правопорушення визнав та щиро розкаявся, пояснив, що між ним та іншим хлопцем має місце затяжний конфлікт, він прсто хотів провчити останнього, але влучив у нього випадково, оскільки одна з куль зрекошетила, пістолет він придбав для самозахисту від безпритульних собак, оскільки після навчання підзаробляє.

Враховуючи особу неповнолітнього правопорушника, який вперше вчинив адміністративне правопорушення, раніше не судимий, за місцем навчання характеризується позитивно, та з огляду на клопотання педагогічного колективу навчального закладу, в якому останній здобуває освіту, суд застосував до стрільця захід впливу у виді передачі під нагляд педагогічному колективу Державного професійно-технічного навчального закладу «Славутський професійний ліцей».

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду через Славутський міськрайонний суд протягом десяти днів з дня винесення постанови особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її представником, захисником.

    

Останнє редагування 17 грудня 2022, 19:55
0
репостів
0
репостів