Шепетівчанці призначили пів року арешту за крадіжку в умовах воєнного стану

Автор 01 листопада 2022, 12:15

Шепетівський міськрайонний суд визнав 27-річну шепетівчанку винною у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (частина 4 статті 185 Кримінального кодексу України), та призначив їй покарання – 6 місяців арешту (суд застосував статтю 69 КК України «Призначення більш м'якого покарання, ніж передбачено законом»).

27 липня 2022 року молода жінка з братом та сусідом поїхали у лісосмугу в Шепетівці, де випивали. Там з барсетки сусіда вона витягнула 5 тисяч гривень і передала їх братові, який не знав про крадіжку.

У судовому засіданні пояснила, що спочатку сусід погодився позичити їй гроші, але потім почав відмовлятися. Тому вона взяла їх сама з барсетки у бардачку його автомобіля. Братові сказала, що позичила.

При призначенні покарання суд, серед іншого, врахував, що обвинувачена має кримінальне минуле, знову вчинила тяжкий злочин, не працює, проте за місцем проживання характеризується позитивно, утримує малолітню дитину, щиро розкаялась та активно сприяла розкриттю злочину, відшкодувала завдану шкоду, «що істотно знижує ступінь тяжкості вчиненого нею правопорушення».

Тому суд дійшов висновку, що шепетівчанці слід призначити покарання із застосуванням статті 69 Кримінального кодексу України у виді арешту.

Вирок ще не набрав законної сили там може бути оскаржений до апеляційного суду.

За матеріалами Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів