Славутчанка сплатить більше 2000 грн за невідвідування сином дистанційних занять

Автор 27 жовтня 2022, 10:15

Суддя Славутського міськрайонного суду Хмельницької області Зеленська В.І. розглянула протокол про адміністративне правопорушення місцевої мешканки, син якої  без поважних на те причин не долучився до роботи по дистанційному навчанню.

Винуватість жінки у вчиненні адмінправопорушення стверджується протоколом про адміністративне правопорушення від 05.10.2022 р; її письмовими поясненнями, листом-зверненням директора ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Славутської міської ради до старшого інспектора СЄП ВП №1 ШРУП ГУНП в Хмельницькій області, випискою з журналу відвідування учнем школи

Відповідно до ст. 150 Сімейного кодексу України батьки зобов`язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім`ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини. Батьки зобов`язані піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Батьки зобов`язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.

На підставі викладеного суддя вважає, що дії обвинуваченої вірно кваліфіковані за ч. 2 ст. 184 КУпАП, так як будучи притягнутою до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.184 КУпАП, повторно протягом року ухиляється від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей.

Враховуючи те, що жінка вже притягувалася до адміністративної відповідальності, до неї слід застосувати адміністративне стягнення в межах санкції ч. 2 ст. 184 КУпАП у виді штрафу.

Суд визнав виннуватою обвинувачену у вчиненні адмінправопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 184 КУпАП, та застосував до неї адмінстягнення у виді штрафу у розмірі сто неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн. Також в користь держави стягнено судовий збір в сумі 496 грн 20 коп.

Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду через Славутський міськрайонний суд протягом десяти днів з дня винесення постанови особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її представником, захисником.

0
репостів
0
репостів