Вкрав банківську картку, зняв гроші у банкоматі та "прогуляв у місті"

Автор 23 вересня 2022, 12:12

Шепетівський міськрайонний суд визнав 24-річного жителя Шепетівщини винним у крадіжці, вчиненій повторно (частина 2 статті 185 КК України), та у викраденні офіційного документа, вчиненого з корисливих мотивів (частина 1 статті 357 КК України), й призначив йому остаточне покарання – 3 роки й 2 місяці позбавлення волі.

Як становив суд, торік у вересні в с. Судилків Шепетівського району молодий чоловік напідпитку допомагав своєму новоспеченому знайомому знімати гроші з банкомата. Отримавши 1000 грн, віддав гроші власникові, а от з карткою вирішив не поспішати – поклав до кишені, пояснивши, що її не повернув банкомат. Водночас запевнив, що знайде спосіб дістати картку.

Повернувшись до банкомата, попросив незнайомця зняти решту чужих грошей – 5800 гривень, а картку, яку нібито щойно дістав з банкомата, повернув власникові. За словами обвинуваченого, усі гроші він згодом «прогуляв у місті».

При призначенні покарання суд, зокрема, врахував, що він вчинив кримінальний проступок та нетяжкий злочин, бувши працездатним і здоровим, не працює, обставини, які пом’якшують покарання, – щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, обставини, які обтяжують покарання – вчинення кримінального правопорушення в стані алкогольного сп’яніння, рецидив кримінальних правопорушень.

«Враховуючи, що обвинувачений раніше судимий, вчинив кримінальні правопорушення під час іспитового строку за наявності обтяжуючих покарання обставин, що свідчить про його стійку злочинну спрямованість, суд дійшов висновку, що виправлення обвинуваченого неможливо без ізоляції від суспільства», – зазначає суддя.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Хмельницький апеляційний суд

Останнє редагування 23 вересня 2022, 12:15
0
репостів
0
репостів