Зачекався автобуса: у Судилкові чоловік викрав велосипед, аби доїхати до міста

Автор 08 липня 2022, 15:22

Шепетівський міськрайонний суд визнав 62-річного шепетівчанина винним у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (частина 4 статті 185 КК України), й призначив покарання – 5 років позбавлення волі, проте звільнив від його реального відбування з випробуванням на 2 роки іспитового строку.

За вироком, серед дня 5 травня 2022 року (у період воєнного стану) чоловік викрав велосипед, що стояв на велосипедній стійці біля аптеки у с. Судилків Шепетівського району, й поїхав ним додому до м. Шепетівки. Сума майнової шкоди, завданої власниці, склала 2279 гривень.

Під час судового розгляду справи він зізнався, що викрав велосипед, аби доїхати до міста. Мовляв, спочатку довго чекав автобус, а помітивши поряд з аптекою велосипед, вирішив добиратися ним. Двоколісний транспорт планував залишити у себе.

Однак не вдалося: момент крадіжки зафіксували камери відеоспостереження й вже наступного дня крадений велосипед обвинувачений добровільно видав поліції.

Дослідивши у судовому засіданні докази й оцінивши їх, суд дійшов висновку, що винуватість шепетівчанина повністю доведена і його дії правильно кваліфіковані, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене в умовах воєнного стану.

При призначенні покарання суд, зокрема, врахував, що обвинувачений раніше не судимий, вчинив злочин проти власності, що належить до категорії тяжких, має інвалідність другої групи з дитинства, за місце проживання характеризується позитивно.

Обставинами, що пом'якшують йому покарання, суд визнав щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, добровільне відшкодування завданого збитку. Таких, що обтяжують, не встановлено.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду

Відео

0
репостів
0
репостів