Шепетівчанину оголосили підозру за користування чужою банківською картою

Автор 08 лютого 2022, 10:28
Шепетівчанину оголосили підозру за користування чужою банківською картою Фото depositphotos.com

Днями дізнавачі Шепетівського РУП оголосили підозру чоловікові, який в маршрутці заволодів банківською картою одного з пасажирів.

Чи відомо вам, що платіжна картка є офіційним документом та за її викрадення передбачена кримінальна відповідальність?

Ст.357 Кримінального кодексу України (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) передбачає покарання у вигляді обмеження волі до трьох років.

Подія відбулась наприкінці грудня минулого року у м. Шепетівка. 34-річний місцевий житель під час поїздки в маршрутці заволодів банківською картою, що належала одному з пасажирів.

Чоловік помітив у салоні загублений документ, втім не вжив заходів аби встановити власника, а прихопив картку з собою. Згодом йому вдалось витратити з картки більше шести тисяч гривень.

Потерпілий звернувся до правоохоронців.

За даним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження та встановили особу зловмисника. Наразі чоловікові вже оголошено про підозру у вчиненні крадіжки та викраденні офіційного документа.

"Не зайвим буде нагадати алгоритм дій у випадку, якщо ви знайшли чужу платіжку картку.

Якщо ви натрапите на банківську картку достатньо зателефонувати на номер гарячої лінії, що вказана на картці чи віднести знахідку до найближчого відділення банку або поліції.

Якщо ви втратили свою платіжну картку - одразу заблокуйте її. Для цього достатньо зв'язатися з оператором банку або самостійно заблокувати рахунок у мобільному додатку.

Будьте обачні, бережіть своє майно." - наголошують правоохоронці.

За матеріалами Шепетівського РУП

Останнє редагування 08 лютого 2022, 10:43
0
репостів
0
репостів