Розділ Суспільство

Площею у шість соток: у Шепетівці жінка вирощує хризантеми на власному городі

Автор Олена Коновалова 13 листопада 2023, 11:32

У Шепетівці 44-річна учителька фізкультури Шепетівської гімназії Тетяна Салова вирощує на своєму городі понад 200 сортів хризантем. Квітник площею до шести соток жінка разом із сестрою створювала протягом шести років.

Тетяна Салова розповідає, все починалось з перших 30 кущів хризантем, які вона разом із сестрою посадили на власному городі шість років тому. Потім, каже жінка, у них з’явився азарт. Вони дізнавалися про нові сорти, які хотілося бачити на своїй ділянці.

346a40d08098c9c5
Хризантеми, які жительки Шепетівки вирощує на своєму городі, листопад 2023. Фото: Тетяна Салова

"Знаєте, як воно буває: побачиш щось новеньке, якусь форму цікаву, чи інший колір самих хризантем, то ми із сестрою одразу купували й поступово поповнювали колекцію квітів на своєму городі", — пояснює жителька Шепетівки.

Так поступово кущі хризантем, розповідає Тетяна, витіснили усю картоплю, якою була засаджена територія. Зараз хризантемний квітник налічує 200 сортів рослин різної форми та кольорів. Займає він всю територію городу, а це шість соток землі. Втім, зараз Тетяна Салова доглядає за ними сама.

1807782efcdd5212

Тетяна Салова з Шепетівки поруч із хризантемами, які вирощує на своєму городі, листопад 2023. Фото: Тетяна Салова

"З початку повномасштабного вторгнення сестра поїхала за кордон. Тому зараз я сама доглядаю за нашими квітами. Хризантеми не примхливі рослини. Головне — це своєчасно сіпати, щоб бур’яну не було коло них", — пояснює Тетяна Салова.

Чоловік Тетяни зараз на війні. Тож догляд за квітами для жінки — як порятунок від поганих думок та суму.

8de9d5c377c60c81

Кущі хризантем, які вирощує Тетяна Салова на своєму городі, листопад 2023. Фото: Тетяна Салова

"Хризантеми починають квітнути з перших днів липня і до перших морозів. Коли бачу на городі різнокольорове яскраве цвітіння, у мене підіймається настрій, а догляд за ними — відволікає від теперішніх реалій", — каже жінка.

За словами Тетяни, скоро хризантеми відцвітуть і їх треба буде годувати до холодів. Зимують хризантеми у горщиках в погребі або теплицях. А десь у травні їх треба буде висаджувати в ґрунт. Жителька Шепетівки сподівається, що до того часу її помічники: сестра і чоловік, повернуться додому і цією справою займуться разом.

Суспільне

0
репостів
0
репостів